Ministerul Educației. Metodologia de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale pentru examenul național de Bacalaureat 

2 iun. 2020
Vizualizari: 322

Potrivit paginii oficiale (www.edu.ro), Ministerul Educației și Cercetării a publicat un comunicat privind aprobarea metodologiei de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale pentru examenul național de Bacalaureat 2020.

Astfel, conform metodologiei aprobate prin ordinul ministrului Educației și Cercetării, comisiile de bacalaureat vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului de Bacalaureat, organizate în perioada 11-17 iunie 2020.

Redăm, în continuare, principalele prevederi:

Nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/în limba maternă se stabilește în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul învățământului liceal, la disciplina Limba și literatura română/Limba și literatura maternă. Astfel, candidaților li se acordă următoarele niveluri de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/în limba maternă:

– utilizator mediu: pentru media cuprinsă între 5 și 6,99;

– utilizator avansat: pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;

– utilizator experimentat: pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.

Nivelul de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională din cadrul probei C se stabilește prin echivalarea nivelului de competență lingvistică cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat pe parcursul învățământului liceal, la limba modernă de circulație internațională aleasă pentru susținerea probei.

Nivelul unic de competență se identifică în raport cu nivelurile de la A1 la B2, prevăzute în Cadrul european comun de referință pentru limbi și se acordă conform următoarei grile:

– calificativul A1: pentru media cuprinsă între 5 și 5,99;

– calificativul A2: pentru media cuprinsă între 6 și 6,99;

– calificativul B1: pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;

– calificativul B2: pentru media cuprinsă între 8,5 și 10.

Nivelul de competență digitală din cadrul probei D se stabilește calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de acesta la disciplina Tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a. Nivelul de competență digitală se acordă conform următoarei grile:

– utilizator începător: pentru media cuprinsă între 5 și 5,99;

– utilizator de nivel mediu: pentru media cuprinsă între 6 și 6,99;

– utilizator avansat: pentru media cuprinsă între 7 și 8,49;

– utilizator experimentat: pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.”

 

Pentru a vizualiza comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Ministerul Educației. Metodologia de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale pentru examenul național de Bacalaureat  was last modified: iunie 2nd, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: