Ministerul Educației. Memorandumul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior din România și China

22 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 161

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (www.edu.ro), Ministerul Educației și Cercetării a publicat un comunicat prin care anunță aprobarea Memorandumului între Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior.

Astfel, prin intermediul memorandumului este facilitată recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și perioadelor de studii din învățământul superior, în vederea continuării studiilor în instituțiile de învățământ superior de pe teritoriul României, dar și al Chinei. De asemenea, sunt recunoscute diplomele emise de instituții de învățământ superior, acreditate conform legislației din România (însoțite de o dovadă a autenticității), dar și diplomele și certificatele emise de instituții de învățământ superior și institute de cercetare din Republica Populară Chineză (însoțite de o dovadă a verificării).

Redăm, în continuare, actele care vor fi recunoscute reciproc:

„România va recunoaște următoarele certificate și diplome din învățământul superior din China: certificatul de absolvire a cursului special de educație (Zhuanke), certificatul de absolvire a cursului general de educație și/sau diplomă de licență, certificatul de absolvire – nivel Master, certificatul de absolvire – nivel Doctorat.

Republica Populară Chineză va recunoaște următoarele diplome din învățământul superior din România:

– pentru ciclul I de studii universitare:  diploma de licență, diploma de inginer, diploma de urbanist, diploma de licență și master, diploma de arhitect;

– pentru ciclul II de studii universitare: diploma de master;

– pentru ciclul III de studii universitare: diploma de doctor.„

Pentru a vizualiza comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Educației. Măsuri adoptate în sistemul de învățământ românesc în baza H.G. nr. 394/2020 și a Legii nr. 55/2020

Ministerul Educației. Memorandumul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior din România și China was last modified: mai 22nd, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter