[UPDATE: Informare sintetică privind rezultatele înregistrate (înainte de contestații)] Ministerul Educației. Examenul național de Bacalaureat − sesiunea iunie-iulie 2022

27 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 124

Update: Informare sintetică privind rezultatele înregistrate (înainte de contestații)

Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Astfel, au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații).

De asemenea, pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,3%.

Sursa informații


Ministerul Educației (www.edu.ro) a informat că examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, va debuta, în data de 20 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

De asemenea, în data de 21 iunie se va desfășura proba obligatorie a profilului, urmând ca, pe 22 iunie, să aibă loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 23 iunie.

Potrivit datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare).

Conform calendarului de concurs, afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile putând fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

 

Sursa informației

📞 Vezi și Ministerul Educației. Dezbatere privind Ghidul aplicantului pentru schema de granturi a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

 

[UPDATE: Informare sintetică privind rezultatele înregistrate (înainte de contestații)] Ministerul Educației. Examenul național de Bacalaureat − sesiunea iunie-iulie 2022 was last modified: iunie 27th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.