[UPDATE: Rezultate] Ministerul Educației. Calendarul de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020 

30 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 193

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 iunie 2020: Au fost centralizate rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020

Potrivit paginii oficiale (www.edu.ro), Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020.

Astfel, rata de promovare (înainte de contestații), înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 62.9%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71.4%, iar pentru promoțiile anterioare – 25.00%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 92.930 de candidați, dintr-un total de 147.790 candidați prezenți. Dintre aceștia, 86.140 de candidați provin din promoția curentă, iar 6.790 de candidați din promoțiile anterioare.

De asemenea, 232 de candidați au obținut media 10.

Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%) și Brașov (71.00%). În București, rata de promovare s-a situat la 70%.

Județele în care ratele de promovare au fost sub 50%: Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00-20:00, și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00, iar rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

 


Update 21 iunie 2020: Începerea exemenului de Bacalaureat, proba scrisă la Limba și literatura română

Potrivit paginii oficiale (www.edu.ro), Ministerul Educației și Cercetării a publicat un comunicat prin care informează despre începerea examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

De asemenea, proba la Limba și literatura maternă se va desfășura marți, 23 iunie, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului și a specializării este programată joi, 25 iunie, fiind ultima probă scrisă.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Totodată, primele rezultate vor fi afisațe în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, în data de 30 iunie (până în ora 12:00), iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16-20:00, respectiv în data de 1 iulie, în intervalul orar 8-12:00, rezultatele finale urmând a fi făcute publice în data de 5 iulie a.c.

Nu în ultimul rând, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

– recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Pentru a vizualiza comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit paginii oficiale (www.edu.ro), Ministerul Educației și Cercetării a publicat un comunicat prin care informează despre aprobarea, prin ordin, a noului calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020.

Astfel, potrivit noului ordin, care urmează a fi publicat în M. Of., înscrierea candidaților se va face în perioada 3-10 iunie, probele se vor susține în perioada 22-25 iunie, iar competențele lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020. De asemenea, rezultatele inițiale, înainte de contestații, se vor afișa în 30 iunie, depunerea contestațiilor se va face în 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 5 iulie 2020.

Totodată, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Nu în ultimul rând, pentru a fi centru de examen este necesară îndeplinirea următoarelor condiții:

– organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați  la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;

– sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;

– sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

 

Pentru a vizualiza comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
[UPDATE: Rezultate] Ministerul Educației. Calendarul de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020  was last modified: iunie 30th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter