Ministerul Educației. Au fost aprobate noi măsuri pentru sistemul de educație

13 sept. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 36

Ministerul Educației a informat că ședința de Guvern din data de 10 septembrie a fost dedicată educației, fiind incluse pe agendă 5 Proiecte de acte normative de importanță deosebită pentru sistemul național de învățământ: trei proiecte de Ordonanță de urgență și două proiecte de Hotărâre de Guvern.

Prezentăm, în continuare, actele normative:

I) Ordonanța de Urgență prin care se instituie măsuri aplicabile în anul universitar/școlar 2021-2022

− vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare, nedidactice și de conducere din cadrul unităților de învățământ preuniversitar etc.

− în situația limitării sau suspendării activităților didactice pentru realizarea cărora se impune prezența fizică, examenele de finalizare a studiilor de licență, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susținerea tezelor de doctorat, susținerea tezelor de abilitare pentru anul universitar, se vor putea realiza și online;

− se prelungesc mandatele actualilor membri ai Consiliului ARACIS până cel târziu la 31 decembrie 2021.

II) Ordonanța de Urgență prin care, începând cu anul școlar 2021-2022, creșele de stat sunt arondate, la solicitarea primarilor, prin decizie a inspectoratelor școlare, unităților de învățământ preșcolar

Inspectoratele școlare finalizează procedura de arondare a creșelor la unitățile de învățământ preșcolar, până la data de 1 octombrie 2021, cu informarea Ministerului Educației.

III) Ordonanța de Urgență privind aprobarea și implementarea Programului Național de Suport pentru Copii, în contextul Pandemiei de COVID-19, DIN GRIJĂ PENTRU COPII 

IV) Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului de Implementare a Proiectului „România Educată” 

Se stabilesc termene clare de implementare:

– Până la data de 10 decembrie 2021, Ministerul Educației va realiza consultări cu toți factorii implicați în vederea elaborării proiectului pachetului legislativ care să asigure implementarea Proiectului „România Educată”.

– Până la data de 31 decembrie 2021, după validarea conținutului proiectului pachetului legislativ, acesta va fi propus spre adoptare Guvernului.

– Până la data de 31 mai 2022, Ministerul Educației va derula consultări cu toți factorii implicați în vederea elaborării cadrului normativ secundar care să asigure punerea în aplicare a pachetului legislativ.

V) Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acordă în anul școlar 2021-2022

Potrivit acestui proiect, începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, va crește semnificativ.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Educației. Din luna septembrie vor fi incluse 6 școli-pilot în proiectul „România Educată”

Ministerul Educației. Au fost aprobate noi măsuri pentru sistemul de educație was last modified: septembrie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter