Ministerul Economiei. Plafonarea prețurilor carburanților auto

30 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 303

Potrivit site-ului oficial (www.economie.gov.ro), Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a publicat un comunicat care conține anumite precizări referitoare la prevederile art. 8 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 4/2020, mai exact la cele vizând plafonarea prețurilor carburanților auto în perioada stării de urgență.

Astfel, aplicarea acestei măsuri trebuie avută în vedere numai în situația comercializării cu amănuntul a carburanților, în stațiile de distribuție, și este necesar să se țină cont de prețurile existente la pompă, la data intrării în vigoare a Ordonanței, în fiecare stație de distribuție. Aplicarea plafonării de preț pe alte sectoare ale lanțului de producție-distribuție poate întâmpina dificultăți din cauza prețului tranzacțiilor (determinat de alte aspecte particulare).

De asemenea, teza finală a articolului sus-menționat poate fi interpretată de către participanții la piața carburanților auto din România, în sensul că în perioada stării de urgență sunt permise doar reduceri de preț, nu și creșteri, chiar dacă este respectat plafonul constituit de nivelul de preț de la data emiterii Ordonanței, dar din punct de vedere concurențial trebuie să fie oferită posibilitatea companiilor petroliere de a modifica prețurile carburanților auto în ambele sensuri, cu respectarea plafonului stabilit.

 

Pentru detalii suplimentare, accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Economiei. Noi măsuri de sprijin pentru beneficiarii programului Start-Up Nation

Ministerul Economiei. Plafonarea prețurilor carburanților auto was last modified: aprilie 30th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter