[UPDATE: Furnizorii au recalculat peste 2 milioane de facturi la energie electrică] Ministerul Economiei. Măsuri luate față de abaterile companiilor furnizoare de energie electrică și gaze naturale din întreaga țară

20 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 154
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Furnizorii au recalculat peste 2 milioane de facturi la energie electrică

Ministerul Economiei informează că, în urma verificărilor efectuate de Comandamentul pentru Energie, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică din țară a rectificat peste 2 milioane de facturi la care nu se aplicase compensarea/plafonarea de la 1 noiembrie 2021.

Astfel, ca urmare a controalelor efectuate de Comandamentul pentru Energie al ANPC, au început să apară primele rezultate, în sensul în care, pe lângă contravențiile acordate, furnizorii au început să remită facturile corectate către populație. Furnizorii de energie care vor rectifica facturile emise eronat au obligația, totodată, de a emite un număr egal de facturi calculate conform normelor legale în vigoare.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Totodată, la numai o săptămână de la înființarea Comandamentului pentru Energie și începerea controalelor, comisarii ANPC au finalizat 94 de acțiuni de control în întreaga țară și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 645.000 de lei, la care se adaugă și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.

Ministerul Economiei mai menționează și faptul că verificările vor fi continuate până pe data de 31 martie 2022.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


În urma controalelor efectuate la 72 de operatori economici din întreaga țară, Ministerul Economiei informează că la 27 dintre aceștia au fost constatate abateri, fiind dispuse amenzi în valoare de 450.000 lei și obligația de a recalcula toate facturile ilegale.

Astfel, prin intermediul Comandamentului pentru Energie – structură special creată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au fost aplicate sancțiuni contravenționale, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.

De asemenea, comisarii ANPC au constatat abateri precum nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor, nerespectarea termenului de răspuns la solicitarile petenților de încheiere a contractelor de furnizare pentru energie electrică și gaze naturale, punând consumatorii în situația de a nu cunoaște statusul contractului o perioadă de până la 60 de zile, diferențe de preț între 2 notificări privind prețul emis de operatorul economic unui consumator, practică comercială incorectă: majorările succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificări legislative ș.a.

În perioada următoare, Comandamentul pentru Energie își continuă verificările până pe data de 31 martie 2022. În această perioadă, în cazul în care constată nereguli la facturile de energie electrică și gaze naturale, consumatorii pot depune o reclamație online sau în scris.

Totodată, pentru sesizări, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor numărul de telefon 021.307.67.89, disponibil de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, și adresa de e-mail [email protected].

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

Monitor Dosare

(Copyright foto: freepik)

 

🔿VEZI ȘI MINISTERUL ECONOMIEI A DECIS MODIFICAREA LEGII GARANȚIILOR

[UPDATE: Furnizorii au recalculat peste 2 milioane de facturi la energie electrică] Ministerul Economiei. Măsuri luate față de abaterile companiilor furnizoare de energie electrică și gaze naturale din întreaga țară was last modified: ianuarie 20th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter