Ministerul Economiei. Măsuri luate față de abaterile companiilor furnizoare de energie electrică și gaze naturale din întreaga țară

14 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 22

În urma controalelor efectuate la 72 de operatori economici din întreaga țară, Ministerul Economiei informează că la 27 dintre aceștia au fost constatate abateri, fiind dispuse amenzi în valoare de 450.000 lei și obligația de a recalcula toate facturile ilegale.

Astfel, prin intermediul Comandamentului pentru Energie – structură special creată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au fost aplicate sancțiuni contravenționale, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.

De asemenea, comisarii ANPC au constatat abateri precum nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor, nerespectarea termenului de răspuns la solicitarile petenților de încheiere a contractelor de furnizare pentru energie electrică și gaze naturale, punând consumatorii în situația de a nu cunoaște statusul contractului o perioadă de până la 60 de zile, diferențe de preț între 2 notificări privind prețul emis de operatorul economic unui consumator, practică comercială incorectă: majorările succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificări legislative ș.a.

În perioada următoare, Comandamentul pentru Energie își continuă verificările până pe data de 31 martie 2022. În această perioadă, în cazul în care constată nereguli la facturile de energie electrică și gaze naturale, consumatorii pot depune o reclamație online sau în scris.

Totodată, pentru sesizări, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor numărul de telefon 021.307.67.89, disponibil de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, și adresa de e-mail [email protected].

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

🔿VEZI ȘI MINISTERUL ECONOMIEI A DECIS MODIFICAREA LEGII GARANȚIILOR

Ministerul Economiei. Măsuri luate față de abaterile companiilor furnizoare de energie electrică și gaze naturale din întreaga țară was last modified: ianuarie 14th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter