Ministerul Culturii. Discuții pe tema modificării Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe

13 ian. 2022
Vizualizari: 322

În urma unei întâlniri găzduite de Ministerul Culturii, desfășurată împreună cu reprezentanți ai organismelor de gestiune colectivă și ai autorității de reglementare ORDA – Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, s-au purtat discuții cu privire la proiectul de Lege de aprobare a inițiativei legislative a Guvernului privind transpunerea directivelor europene incidente în materia drepturilor de autor.

Astfel, ulterior exprimării opiniilor din partea tuturor participanților, acestea vor fi transmise în scris, până la data de 18 ianuarie, către Ministerul Culturii, care va face demersurile necesare pentru ca forma finală a legii de implementare a directivelor europene să reflecte și realitățile acestui domeniu.

Directivele care au dus la aceste discuții pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe sunt Directiva UE 790/2019, referitoare la copyright și Directiva UE 789/2019, referitoare la transmisiile prin cablu și satelit, România având obligația de a le transpune până la data de 23 februarie anul curent.

Mai multe detalii pot fi vizualizate accesând sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI MINISTERUL CULTURII. NOI MĂSURI PENTRU DERULAREA ACTIVITĂȚILOR CU PUBLIC ÎN INSTITUȚIILE DE CULTURĂ

Ministerul Culturii. Discuții pe tema modificării Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe was last modified: ianuarie 13th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: