Ministerul Afacerilor Interne. Sprijinirea cetățenilor care solicită eliberarea sau preschimbarea documentelor de identitate și de călătorie ori permiselor de conducere

29 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 71

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), Ministerul Afacerilor Interne a publicat, sâmbătă, 27 iunie 2020, un comunicat prin care informează că cetățenii români pot apela la serviciile publice comunitare pentru preschimbarea documentelor (pașapoarte simple electronice/temporare, cărți de identitate, permise de conducere), care au expirat pe timpul stării de alertă instituite la nivelul României și care le sunt necesare pentru deplasarea în afara țării.

Totodată, pentru a face față tuturor solicitărilor, activitatea structurilor se desfășoară în baza unui program adaptat contextului actual și cu respectarea măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Rămân aplicabile, în lipsa unor acorduri bilaterale cu alte state, doar pe teritoriul României, prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform cărora valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

În acest sens, pentru a preveni anumite situații neplăcute, MAI încurajează cetățenii români să inițieze, din timp, demersurile necesare pentru a preschimba pașapoartele simple electronice/temporare, cărțile de identitate și permisele de conducere și să se adreseze serviciilor publice comunitare competente sau misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României.

Astfel, în ceea ce privește activitatea de pașapoarte, cererile se depun, în țară, preponderent în baza unei programări online pe platforma www.epasapoarte.ro, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, indiferent de județul de domiciliu al solicitantului, în cadrul programului de lucru cu publicul afișat, atât pe site-ul instituției www.pasapoarte.mai.gov.ro, la secțiunea „Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”, cât și pe site-urile instituțiilor prefectului.

De asemenea, pentru preschimbarea actului de identitate, cetățenii români se vor adresa serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor, de la locul de domiciliu. În scopul informării cu privire la programul de lucru sau sistemul de programare, cetățenii interesați sunt invitați să verifice site-ul primăriei de domiciliu/reședință la nivelul căreia funcționează serviciul public comunitar de evidență a persoanelor.

Cererile de preschimbare a permiselor de conducere românești se depun în baza unei programări online efectuate pe site-ul oficial al instituției – www.drpciv.ro.  Cererea poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului sau emitentul permisului de conducere.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo

 

Ministerul Afacerilor Interne. Sprijinirea cetățenilor care solicită eliberarea sau preschimbarea documentelor de identitate și de călătorie ori permiselor de conducere was last modified: iunie 29th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter