Ministerul Afacerilor Interne, ședință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, în contextul pregătirilor pentru minivacanța prilejuită de sărbătorirea Paștelui Ortodox

28 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 97

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat că, la sediul Ministerului, a avut loc o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, în contextul pregătirilor pentru minivacanța prilejuită de sărbătorirea Paștelui Ortodox.

Astfel, în cadrul întâlnirii, la care au participat prim-ministrul României și ministrul Afacerilor Interne, au fost prezentate principalele responsabilități din sarcina prefecților și a structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru asigurarea, la nivel național, a climatului de ordine siguranță publică.

De asemenea, începând de vineri și până luni, inclusiv, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompierii și efective de la alte structuri ale MAI vor fi la datorie, zilnic, asigurând măsurile de ordine publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, gestionarea situațiilor de urgență și verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Totodată, vizate vor fi, în principal, stațiunile montane și cele de pe litoral, unde se așteaptă un număr mare de turiști, zonele aglomerate, centre comerciale și piețe, dar și bisericile, unde au loc ceremoniile religioase specifice acestei perioade. Alte priorități ale dispozitivelor mobilizate de sărbători sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulație și reducerea timpului de așteptare la punctele de trecere a frontierei de stat.

Nu în ultimul rând, prezența efectivelor MAI în teren are, în principal, o componentă preventivă, care vizează limitarea acelor comportamente sau activități ce ar putea conduce la răspândirea virusului SARS-CoV-2. 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Afacerilor Interne. Posibilitatea aplicării sancțiunii complementare a închiderii temporare a activității operatorilor economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2

Ministerul Afacerilor Interne, ședință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, în contextul pregătirilor pentru minivacanța prilejuită de sărbătorirea Paștelui Ortodox was last modified: aprilie 28th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter