Ministerul Afacerilor Interne. Reuniunea Consiliului JAI – secțiunea afaceri interne (9 martie 2023)

13 mart. 2023
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 48

Ministerul Afacerilor Interne informează despre reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) – secțiunea afaceri interne – organizată de Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene, în 9 martie 2023, la Bruxelles.

România a fost reprezentată la reuniune de către ministrul Afacerilor Interne.

Pe agendă au figurat următoarele subiecte: starea generală a spațiului Schengen, operaționalizarea Sistemului de Informații Schengen, implementarea interoperabilității, azilul și migrația.

În cadrul prânzului de lucru ministerial a fost abordat subiectul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei din perspectiva dialogului privind securitatea internă și a cooperării dintre segmentul justiție și afaceri interne și politica de securitate și apărare comună.

În contextul discuției despre funcționarea spațiului Schengen, ministrul Afacerilor Interne a solicitat finalizarea procesului de aderare a României la spațiul Schengen în cursul acestui an, reconfirmând totodată sprijinul României pentru întărirea măsurilor necesare consolidării securității UE.

În ceea ce privește implementarea interoperabilității, reprezentantul României a evidențiat resursele importante care sunt alocate, la nivel național, pentru implementarea sistemelor de informații și a exprimat necesitatea ca operaționalizarea sistemelor europene de informații să se realizeze în calendarul agreat.

Cu privire la subiectul azil și migrație, demnitarul român a punctat disponibilitatea României de a se implica activ în eforturile regionale de reducere a fluxurilor de migrație, un exemplu relevant în acest sens fiind proiectul pilot în curs de lansare propus de Comisia Europeană care va constitui un model de bune practici în plan european. De asemenea, a subliniat cooperarea strânsă cu Comisia Europeană și agențiile europene pentru a identifica propuneri concrete de sprijin a statelor afectate se migrația ilegală.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și Ministerul Afacerilor Interne. Întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova

 

Ministerul Afacerilor Interne. Reuniunea Consiliului JAI – secțiunea afaceri interne (9 martie 2023) was last modified: martie 13th, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.