Ministerul Afacerilor Interne. Programul de lucru al Direcției Generale de Pașapoarte se prelungește pe timp de vară

21 iun. 2022
Vizualizari: 140

Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a aprobat un set de măsuri organizatorice pentru sistemul de pașapoarte în scopul facilitării obținerii documentelor de călătorie de către cetățenii dornici să plece în vacanță și a celor care revin în țară în perioada estivală. De asemenea, măsurile au scopul asigurării creșterii capacității operaționale de înregistrare și soluționare a cererilor de pașapoarte la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte.

În context, în perioada 20 iunie-19 august 2022, la nivelul sistemului de pașapoarte au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul, de luni până vineri, și de desfășurare a acestei activității și în zilele de weekend la serviciile publice comunitare de pașapoarte la care este posibil și necesar prin raportare la volumul cererilor de pașapoarte care se înregistrează la fiecare structură în parte.

De asemenea, Direcția Generală de Pașapoarte va retransmite e-mailurile de confirmare a programărilor active, în scopul creării posibilității pentru cetățeni de anulare a acestora cu 3 zile înainte de data programării, în situația în care programarea efectuată nu mai este utilă pentru obținerea documentului de călătorie. Această măsură are drept scop asigurarea posibilității pentru cetățeni de efectuare a unei programări în intervalele orare vacantate.

Totodată, pentru evitarea deplasării și supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în vederea ridicării pașaportului simplu electronic, recomandăm cetățenilor să solicite, cu ocazia depunerii cererilor, expedierea documentelor de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau reședința titularului (cu suportarea de către aceștia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

Vezi și Ministerul Afacerilor Interne. Măsurile întreprinse pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni

Ministerul Afacerilor Interne. Programul de lucru al Direcției Generale de Pașapoarte se prelungește pe timp de vară was last modified: iunie 21st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.