Ministerul Afacerilor Interne. Măsurile întreprinse pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni

2 mart. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 56

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că, până la data de 1 martie 2022, peste 770 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, în contextul conflictului armat din Ucraina.

Astfel, potrivit MAI, solicitanții de azil ucraineni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația românească pentru această categorie de persoane, printre care se numără: cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări (IGI), dacă doresc acest lucru, măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

De asemenea, cetățenii ucraineni pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

Totodată, MAI informează că, la data de 1 martie 2022, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI era de 80,6%.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright foto: freepik)

Sursa informației

vezi și Ministerul Afacerilor Interne. Vizita în România a comisarului european pentru Afaceri Interne

Ministerul Afacerilor Interne. Măsurile întreprinse pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni was last modified: martie 2nd, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.