Ministerul Afacerilor Interne. Discuții pe tema rezultatelor României în prevenirea și combaterea traficului de persoane

21 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 92

În cadrul unei întâlniri de lucru inițiate de prim-ministrul României, la nivelul Ministerului de Afaceri Interne (MAI), s-au purtat discuții cu privire la rezultatele obținute de România în prevenirea și combaterea traficului de persoane pe parcursul anului 2021.

Astfel, prim-ministrul României a subliniat faptul că lupta împotriva traficului de persoane reprezintă o prioritate pentru acest Guvern și a vorbit despre importanța strategică a abordării acestui fenomen pe cele trei nivele de intervenție – prevenire, combatere, protecție.

De asemenea, în contextul Planului Național de Acțiune 2021-2022 pentru implementarea Strategiei Naționale împotriva traficului de persoane – 2018-2022, a rezultat că au fost desfășurate numeroase activități de prevenire și combatere a traficului de persoane, precum și de monitorizare și evaluare a fenomenului traficului de persoane.

Totodată, s-a constatat o cooperare accentuată cu societatea civilă și partenerii internaționali consacrați, în special SUA, Marea Britanie și Franța, precum și o intensificare a activităților de pregătire de către personalul instituțiilor naționale responsabile, prin diferite parteneriate și proiecte.

Pe de altă parte, din perspectiva Parchetului General se înregistrează o scădere a numărului de cauze, echilibrată de numărul de trimiteri în judecată mai mare în 2021 și de numărul de persoane cercetate în stare de arest, iar două treimi din condamnări au fost cu executare.

În ceea ce privește cauzele de competența DIICOT, sunt puține probleme de administrare a probatoriului sau de validitate a probelor.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI MINISTERUL AFACERILOR INTERNE. NOI ACȚIUNI COORDONATE DE COMBATERE A INFRACȚIONALITĂȚII

Ministerul Afacerilor Interne. Discuții pe tema rezultatelor României în prevenirea și combaterea traficului de persoane was last modified: ianuarie 21st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter