Ministerul Afacerilor Externe. Seminarul regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic”

15 mart. 2023
Vizualizari: 177

Ministerul Afacerilor Externe informează despre desfășurarea seminarului regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic – regiunea Mării Negre – Asia Centrală: protejarea infrastructurii de conectare și îmbunătățirea securității cibernetice”, în perioada 15-17 martie 2023.

Seminarul va avea loc la București, la sediul Institutului Diplomatic Român, și va reuni aproximativ 30 de participanți din regiunea Mării Negre și Asia Centrală.

Aceștia vor discuta, alături de colegi din România și oficiali europeni, modalitățile de a asigura securitatea proiectelor de conectivitate existente și a celor în dezvoltare, în contextul actual, marcat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și de efectele pandemiei de COVID-19 și de procesele de digitalizare și evoluția noilor tehnologii.

Astfel, infrastructura națională critică, precum și cea transfrontalieră – transport, energie, comunicații – reprezintă elementul central pentru asigurarea unor servicii publice de bază pentru cetățeni, fiind necesară o preocupare constantă atât pentru protecția sa fizică, cât și împotriva amenințărilor cibernetice sau de natură hibridă.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Afacerilor Externe. Finalizarea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul Programului anual de burse oferite de România

 

Ministerul Afacerilor Externe. Seminarul regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic” was last modified: martie 15th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: