Ministerul Afacerilor Externe. Seminarul regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic”

15 mart. 2023
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 45

Ministerul Afacerilor Externe informează despre desfășurarea seminarului regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic – regiunea Mării Negre – Asia Centrală: protejarea infrastructurii de conectare și îmbunătățirea securității cibernetice”, în perioada 15-17 martie 2023.

Seminarul va avea loc la București, la sediul Institutului Diplomatic Român, și va reuni aproximativ 30 de participanți din regiunea Mării Negre și Asia Centrală.

Aceștia vor discuta, alături de colegi din România și oficiali europeni, modalitățile de a asigura securitatea proiectelor de conectivitate existente și a celor în dezvoltare, în contextul actual, marcat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și de efectele pandemiei de COVID-19 și de procesele de digitalizare și evoluția noilor tehnologii.

Astfel, infrastructura națională critică, precum și cea transfrontalieră – transport, energie, comunicații – reprezintă elementul central pentru asigurarea unor servicii publice de bază pentru cetățeni, fiind necesară o preocupare constantă atât pentru protecția sa fizică, cât și împotriva amenințărilor cibernetice sau de natură hibridă.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Afacerilor Externe. Finalizarea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul Programului anual de burse oferite de România

 

Ministerul Afacerilor Externe. Seminarul regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic” was last modified: martie 15th, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.