Ministerul Afacerilor Externe. Proiect: H.G. privind aprobarea plății contribuțiilor financiare voluntare ale României la unele proiecte ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE)

25 ian. 2023
Vizualizari: 113

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre a Guvernului (H.G.) privind aprobarea plății contribuțiilor financiare voluntare ale României la unele proiecte ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Sugestiile și opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect supus dezbaterii publice sunt așteptate, până la data de 3 februarie 2023, la adresa de e-mail don@mae.ro.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Art. 1 – (1) Se aprobă plata contribuției financiare voluntare a României către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, denumită în continuare OSCE, pentru cofinanțarea proiectelor ce vizează sprijinirea Ucrainei, în sumă de 200.000 euro.

(2) Se aprobă plata contribuției financiare voluntare a României către OSCE pentru cofinanțarea proiectelor ce vizează sprijinirea Republicii Moldova, în sumă de 200.000 euro.

Art. 2 – Echivalentul în lei al sumelor prevăzute la art. 1 se calculează pe baza cursului oficial de schimb leu/euro al Băncii Naționale a României, valabil la data efectuării plății.

Art. 3 – Contravaloarea în lei a contribuțiilor financiare voluntare prevăzute la art.1 se suportă din bugetul Ministerului Afacerilor Externe, pentru anul 2023, capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe”, titlul 55 „Alte transferuri”.

Art. 4 – Îndeplinirea formalităților și procedurilor referitoare la finanțarea proiectelor prevăzute la art. 1 revine Ministerului Afacerilor Externe, care va coopera în acest scop cu structurile executive ale OSCE.

Pentru detalii suplimentare cu privire la Proiect și Nota de fundamentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Economiei. Proiect: H.G. de modificarea H.G. nr. 573/1998 privind organizarea si funcționarea Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci

 

Ministerul Afacerilor Externe. Proiect: H.G. privind aprobarea plății contribuțiilor financiare voluntare ale României la unele proiecte ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) was last modified: ianuarie 25th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.