Ministerul Afacerilor Externe. Finalizarea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul Programului anual de burse oferite de România

8 mart. 2023
Vizualizari: 220

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că la data de 1 martie 2023 s-a finalizat perioada de depunere a candidaturilor din partea cetățenilor non-UE care au aplicat pentru obținerea unei burse de studii din partea statului român, în cadrul Programului anual desfășurat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în baza Hotărârii Guvernului României nr. 288/1993 privind școlarizarea în România a cetățenilor din alte țări.

Pentru accesarea facilă a Programului anual de burse, Ministerul Afacerilor Externe a dezvoltat, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, o platformă online multi-device pentru depunerea exclusiv online a candidaturilor pentru acest program.

Inițiativa se înscrie în demersul continuu al Ministerului Afacerilor Externe de consolidare a instrumentului de acordare de burse pentru studenții străini din afara spațiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, cât și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial.

Candidații interesați și-au putut încărca aplicațiile individuale pe platforma online StudyinRomania în perioada 15 decembrie 2022-1 martie 2023, rezultatele selecției urmând a fi anunțate la data de 15 iulie 2023. Au fost depuse în total 50.857 de cereri de la candidați proveniți din 146 de țări. Dintre aceștia, 23.766 de candidați și-au exprimat intenția de a urma studii de licență, 25.526 – studii de master și 1.565 – studii doctorale. Numărul marchează o creștere importantă față de anii academici precedenți, când au fost primite 959 de dosare de candidatură (2020-2021), 4.593 de candidaturi (2021-2022), respectiv 44.733 de dosare de candidatură (2022-2023).

Prin promovarea activă a educației, ca instrument central al diplomației culturale, și prin introducerea tematicii „educația și tinerii” pe agenda de priorități a diplomației multilaterale a țării noastre, MAE reconfirmă atenția prioritară pe care o acordă încurajării multiculturalismului și multilingvismului în lume.

Sursa informației

Vezi și Ministerul Afacerilor Externe. Recomandări în contextul cutremurelor produse în Republica Turcia

 

Ministerul Afacerilor Externe. Finalizarea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul Programului anual de burse oferite de România was last modified: martie 8th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: