Milionarul american care a lăsat Silicon Valley pentru Apuseni: „Ştiu că sunt de partea câştigătoare”

7 nov. 2015
Vizualizari: 1253
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Articol de Alexandra Lucescu, preluat din cariereonline.ro.

O avere de câteva sute de milioane de dolari l-a făcut să își dea seama că adevărata împlinire vine din a dărui, nu din a lua. Nu a venit în România să ne critice sau să ne arate „că știe el mai bine”. Don Lothrop, inițiatorul RomâniaOne – un ONG care alimentează spiritul civic al românilor -, este americanul care s-a îndrăgostit de țara noastră în 2003, când și-a propus să ne demonstreze că suntem mai puternici decât credem și că putem muta munți în anii ce vor urma. De atunci și-a propus să vină în fiecare lună aici, ca să ne arate că suntem un popor minunat. Avem nevoie doar să credem în noi și să ne găsim un scop comun pentru care să luptăm, a spus Don, într-un interviu acordat în exclusivitate Revistei CARIERE.

Știe ce înseamnă leadershipul adevărat și vrea ca el să se regăsească și printre români. Emană un optimism molipsitor și crede cu tărie că în următorii ani România va trece printr-o schimbare radicală. Mediul de afaceri va primi un refresh, clasa de mijloc va trăi la standarde europene, iar liderii corupți nu vor mai exista. Să-l credem? Să-l citim, întâi.

Don Lothrop

De ce ai ales să ajuți România și nu copiii din Somalia?

Don Lothrop: Am crescut în Germania în anii ’70 și îmi amintesc acea perioadă pentru că germanii erau săraci, nu aveau autostrăzi și erau invadați de câinii vagabonzi, apoi am locuit în Coreea de Sud în anii ’80 când sud-coreenii trăiau sub limita sărăciei. Văzându-i pe germani cum sunt acum, am bucuria experienței schimbărilor majore, iar România este într-un proces de schimbare majoră.

În ultimii 30 de ani am fost acționar și senior-partner în una dintre cele mai mari companii de venture capital și până la vârsta de 41 de ani am înființat deja cinci astfel de companii și mi-am spus… e suficient!

Am destui bani, vreau să petrec mai mult timp cu familia și cu copiii. E ok să acumulezi o avere consistentă, care să îți asigure un trai confortabil. Dar odată ce ajungi să ai prea mulți bani, devii nefericit. Tot ce îmi doream era să îmi găsesc liniștea și pacea și am ajuns la concluzia că e mai frumos să dăruiești decât să primești. Nu donasem niciodată bani, așa că am încercat să fac câteva donații, care însă nu mi-au trezit nicio pasiune. Până când, la o cină, am auzit povestea tristă al unui tată român căreia i-a fost violată fiica și cumva a rezonat cu mine pentru prima oară. Am scris un cec de 25.000 de dolari pentru un orfelinat în Oradea și în decembrie 2004 am venit în România. Nu știam nimic despre țara asta, în afară de gimnastică, comunism, țigani și Dracula.

Am construit o clinică privată, o școală, am început o mică afacere în lumea fotbalului, am construit o biserică într-un sat de țigani și un spital în același loc. Și pentru că am decis că nu mai vreau să investesc în America, am înființat aici un fond de 5 milioane de euro. Am încercat să cumpăr fabrica de pantofi Clujana și…

Citește continuarea articolului pe Cariere Online.


* Articol preluat din cariereonline.ro.
Milionarul american care a lăsat Silicon Valley pentru Apuseni: „Știu că sunt de partea câștigătoare” was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: