Miliardarul Soros îşi transferă cea mai mare parte din avere către fundaţia sa

18 oct. 2017
Vizualizari: 903

Miliardarul George Soros a decis să transfere 18 miliarde de dolari, din cele 23 de miliarde avere personală, către Fundația pentru o Societate Deschisă, este știrea care deschide Revista de azi.

Wall Street Journal, citată de Agerpres, scrie: „După ce va prelua cea mai mare parte din averea lui Soros, Fundația pentru o Societate Deschisă va deveni una din cele mai mari organizații filantropice din lume și a doua din SUA, în funcție de active, după Bill and Melinda Gates Foundation. (…) Acest transfer de fonduri va transforma atât Fundația pentru o Societate Deschisă, cât și firma de investiții a lui George Soros, Soros Fund Management LLC. Potrivit surselor citate de Wall Street Journal, Soros nu intenționează să facă tranzacții cu miliardele care acum aparțin Fundației pentru o Societate Deschisă, ci va face tranzacții cu proprii săi bani care sunt păstrați într-o firmă separate”.

Și pentru că vorbim de bani, datoria externă totală a crescut cu 1,1 miliarde de euro în perioada ianuarie-august.

Cotidianul scrie azi că: „«datoria pe termen lung a însumat 69,5 miliarde de euro la 31 august (73,9% din totalul datoriei externe), în scădere cu 0,2% față de 31 decembrie 2016», potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a României (BNR)”.

„Altfel, datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 august 2017 nivelul de 24,5 miliarde de euro (26,1% din totalul datoriei externe), în creștere cu 5,5% față de 31 decembrie 2016. «Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 21,1% în perioada ianuarie-august 2017, comparativ cu 30% în anul 2016. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii la 31 august 2017 a fost de 5,9 luni, față de nivelul de 6,3 luni consemnat la 31 decembrie 2016», se arată într-un comunicat al BNR-ului”, mai arată Cotidianul.

News.ro scrie despre plata defalcată a TVA și primele concluzii ale introducerii acestui nou sistem.

„Tranzacțiile prin contul de trezorerie necesită prezența fizică la sediul trezoreriilor, deoarece funcționalitățile online promise nu sunt disponibile, aceasta fiind doar una dintre problemele depistate după două săptămâni de la aplicarea plății defalcate a TVA, consideră liderul departamentului de asistență fiscală și juridică din cadrul EY România, Alex Milcev, potrivit unui comunicat publicat marți”, notează News.ro.

„EY România a anunțat că susține eliminarea aplicării obligatorii a plății defalcate a TVA sau implementarea unor măsuri alternative: amânarea obligativității plății defalcate a TVA-ului până la 1 ianuarie 2019 sau aplicarea opțională într-o formă simplificată”, mai arată News.ro.

Lista miniștrilor și primarilor care ajung la audieri la DNA se completează azi cu alte două nume.

„Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, a ajuns, miercuri dimineața la DNA, unde este audiată ca martor în dosarul privind schimbarea destinației, în mod ilegal, a bazei sportive Cutezătorii. În dosar sunt cercetați Mihnea Costoiu și Dinu Pescariu, prejudiciul fiind estimat la 93.481.200 euro”, scrie Cotidianul.

„«Am fost chemată în calitate de martor în dosarul baza Cutezătorii», a spus Ecaterina Andronescu când a ajuns la DNA. (….) Întrebată dacă știa de documentul semnat de Mihnea Costoiu, Andronescu a spus: «Am aflat și eu din presă». În momentul în care ar fi fost comise faptele, Ecaterina Andronescu era ministru al Educației. Mihnea Costoiu, la data producerii faptelor – secretar de stat în Ministerul Educației, este acuzat de abuz în serviciu, în timp ce Dinu Pescariu, om de afaceri, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu”, notează Cotidianul.

Un alt caz audiat de DNA este cel al primarului municipiului Tulcea.

„Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că, alături de secretarul primăriei și de arhitectul-șef, ar fi emis nelegal autorizația de construire pentru o parcare. De asemenea, primarul a determinat adoptarea unei Hotărâri de Consiliu prin care un teren din oraș a fost nelegal închiriat firmei pentru construirea parcării”, relatează News.ro.

Și tot News.ro scrie azi despre sentința din dosarul procurorului Emilian Eva.

„Fostul procuror Emilian Eva a fost condamnat, marți, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani și unsprezece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și acte de comerț incompatibile cu funcția sa, dar și la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declarații”, scrie News.ro.

În finalul Revistei, scriem despre WhatsApp – o aplicație de chat utilizată de milioane de români.

„Utilizatorii popularei aplicații de chat WhatsApp vor avea cât de curând posibilitatea de a-și împărtăși unii altora, în timp real, coordonatele geografice. (…) Orice utilizator al aplicației va putea să-și transmită poziția uneia sau mai multor persoane. Noua facilitate va funcționa în timp real, iar cei cărora le este transmisă poziția vor putea să-l urmărească pe o hartă, în timp ce se deplasează, pe cel care a inițiat această funcție”, scrie News.ro.

Noua facilitate poate oferi firmelor de transport sau de distribuție posibilitatea de a-și urmări flota și activitățile angajaților.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară frumoasă!

Miliardarul Soros își transferă cea mai mare parte din avere către fundația sa was last modified: octombrie 18th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: