Studenții sunt extrem de preocupați de modalitatea în care se desfășoară accesul în profesiile juridice

Mihail Udroiu
12 Dec 2016
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(Nici un vot momentan)
Vizualizari: 813

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Bună ziua, stăm de vorbă cu dl judecător Mihail Udroiu. Aș vrea să vă întreb: Înaintea conferinței de astăzi a avut loc cea de-a doua întâlnire cu studenții Facultății de Drept din Craiova. Cum îi ajută aceste discuții în activitatea lor universitară?

Mihail Udroiu: Am constatat că studenții au fost extrem de preocupați de perspectiva profesională, de modalitatea în care se va desfășura accesul în profesiile juridice, nu numai în cea de magistrat și că modul în care se pregătesc pentru accesul în profesii este unul structurat și rezultă o preocupare deosebită, pe care studenții o au încă din timpul facultății, cu privire la cariera pe care o vor îmbrățișa în viitor.

Universul Juridic: Revenind la conferință, ne puteți spune câteva cuvinte despre tema pe care ați prezentat-o astăzi?

Mihail Udroiu: Astăzi am avut o conferință la Baroul Dolj și Baroul Olt, în colaborare cu INPPA, despre problemele ce țin de evaziune fiscală, procedurile investigative în cadrul evaziunii fiscale, precum și aspectele care apar în practica judiciară a judecătorului de cameră preliminară în legătură cu evaziunea fiscală. Au fost abordate teme esențialmente practice, foarte tehnice în ceea ce privește probațiunea, tehnici speciale de supraveghere, modalități de evaluare, stabilirea prejudiciilor, natura infracțiunilor. Iar publicul – acum am perceput prezența și interactivitatea – a fost foarte activ și foarte interesat de temele abordate.

Studenții sunt extrem de preocupați de modalitatea în care se desfășoară accesul în profesiile juridice was last modified: decembrie 9th, 2016 by Mihail Udroiu

Recomandări

Revista de seară

Vezi tot

Abonează-te la newsletter

Despre autor:

Mihail Udroiu

Mihail Udroiu

Este judecător detaşat în cadrul Ministerului Justiţiei şi al Libertăţilor Cetăţeneşti, membru al Comisiei de elaborare a proiectului noului Cod penal şi al proiectului noului Cod de procedură penală și formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii.
A mai scris: