Mihai Olariu, Cătalin Marin: Teste grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură. Sorin Gabriel Badea, Valerică Toplicianu: Statistică pentru economiști. Teodor Manea, Dragoș Lucian Ivan: Dicționar Român-Englez. Drept penal și Procedură penală

4 sept. 2017
Vizualizari: 753
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Mihai Olariu, Cătalin Marin: Teste grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură 

Mihai Olariu, Cătalin Marin: Teste grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură

Mihai Olariu, Cătalin Marin: Teste grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură

Ediția a II-a a lucrării Teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură. Drept procesual penal vine în întâmpinarea absolvenților facultăților de drept care se pregătesc pentru examenele de admitere în magistratură și avocatură. Fiind ganditǎ astfel, lucrarea de fațǎ cuprinde 1200 de grile și explicații ale răspunsurilor acestora, precum și analiza prevederilor legale procesual penale în vigoare de la 1 februarie 2014, astfel încât conținutul volumului este indispensabil tuturor juriștilor și în special celor care vor lua parte la examenele de admitere și de definitivare în profesie.

Structura lucrǎrii corespunde tiparului fixat de Institutul Național al Magistraturii, respectiv, Institutul Național pentru Pregǎtirea și Perfecționarea Avocaților pentru tematica examenelor organizate de cǎtre cele două institute, oferindu-vǎ posibilitatea de a vǎ testa cunoștințele cu privire la materia dreptului procesual penal.

Analizele și explicațiile textelor de lege incidente, trimiterile legislative, doctrinare și jurisprudențiale, corespondențele și soluțiile propuse de către autori reprezintă atuuri ale lucrării.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Sorin Gabriel Badea, Valerică Toplicianu: Statistică pentru economiști 

Sorin Gabriel Badea, Valerică Toplicianu: Statistică pentru economiști

Sorin Gabriel Badea, Valerică Toplicianu: Statistică pentru economiști

Complexitatea și dinamica fenomenelor economice și sociale, manifestate în perioada actuală la nivel microeconomic și macroeconomic, impun realizarea unor activități ample de măsurare și analiză statistică cu privire la intensitatea și tendința de manifestare a acestora în scopul stabilirii unor concluzii utile pentru fundamentarea deciziilor necesare realizării unui management performant în economie și societate. Efectuarea cu profesionalism a analizelor privind structura, eficiența și dinamica economiei precum și compararea performanțelor economice și sociale obținute la nivelul țării noastre cu cele aferente țărilor dezvoltate, reprezintă o necesitate a cunoașterii realității contemporane.

Strategiile pe termen scurt, mediu și lung la nivel microeconomic, mezoeconomic și macroeconomic, se fundamentează pe baza rezultatelor prelucrării unui volum mare de date statistice necesare măsurării și analizării fenomenelor și proceselor manifestate în cadrul economiei de piață . Prin această carte, prezentând și exemplificând modul de utilizare a metodologiilor statistice în practica economică și socială, autorii vin în întâmpinarea celor interesați de cunoaștere sub aspect cantitativ și calitativ a fenomenele și proceselor din economie și societate. Cartea este alcătuită în concordanță cu programele analitice ale facultăților cu profil economic, ea cuprinzând metodologia statistică în vigoare cu privire la măsurarea și analiza aspectelor manifestate în cadrul economiei și societății contemporane. Lucrarea include abordări teoretice și exemple din viața social-economică, termeni cheie, aplicații și întrebări, aspecte care facilitează înțelegerea conceptelor și metodologiilor și o face utilă atât studenților de la cursurile de zi cât și celor din învățământul deschis la distanță.

Rezultat al unei activități didactice îndelungate a autorilor, cartea are un conținut sistematizat de idei, este ancorată prin exemplele prezentate și fenomenele analizate în realitățile economic și sociale contemporane, aspecte care o fac utilă și altor persoane interesate în cunoașterea problematicii abordate. Manifestând deschidere și receptivitate pentru toate observațiile efectuate, care contribuie la actualizarea și perfecționarea materialului pus la dispoziție, asigurăm cititorii că vom proceda la valorificarea opiniilor lor într-o viitoare ediție a lucrării.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Teodor Manea, Dragoș Lucian Ivan: Dicționar Român-Englez. Drept penal și Procedură penală

Teodor Manea, Dragoș Lucian Ivan: Dicționar Român-Englez. Drept penal și Procedură penală

Teodor Manea, Dragoș Lucian Ivan: Dicționar Român-Englez. Drept penal și Procedură penală

Despre lucrare
Dicționarul cuprinde, în peste 3.000 de termeni, definirea și reglementarea unor concepte de drept penal și procedură penală, având la bază noile Coduri penale. De asemnea, lucrarea conține atât temeiul legal pentru fiecare termen, cât și scurte explicații ale instituțiilor fundamentale, pentru o mai bună înțelegere a materiei tratate.
Lucrarea se adresează juriștilor – prin explicațiile detaliate ale unor instituții de drept anglo-saxon, studenților facultăților de drept – ca instrument de aprofundare a fondului conceptual și lexical de specialitate și, nu în ultimul rând, traducătorilor – prin încercarea de a elimina ambiguitățile terminologice.

Puncte forte
• realizată în baza noului cadru normative
• definiții însoțite de explicații pertinente și utile
• temeiul legal pentru fiecare termen
• peste 3.000 de termeni

Despre autori
Teodor Manea este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Secția Judiciar-penală, cadru didactic al Facultății de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București.
Dragoș Lucian Ivan este doctor în științe sociale, cadru didactic universitar în cadrul unor universități din România și din străinătate, precum Școală Națională de Studii Politice și Administrative București, Universitatea Autonomă de Barcelona și Universitatea Politehnică București.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Mihai Olariu, Cătalin Marin: Teste grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură. Sorin Gabriel Badea, Valerică Toplicianu: Statistică pentru economiști. Teodor Manea, Dragoș Lucian Ivan: Dicționar Român-Englez. Drept penal și Procedură penală was last modified: septembrie 4th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: