MFP. S-a extins Spațiului Privat Virtual (SPV)

5 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 163

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.ro), Ministerul Finanțelor Publice a decis extinderea exploatării potențialului Spațiului Privat Virtual (SPV) ca instrument de relaționare directă cu fiecare contribuabil la bugetul de stat.

Pentru a implementa aceste schimbări, s-a decis ca în SPV să fie accesibile spre consultare:

– chestionarele întocmite de persoanele fizice la sosirea și/sau plecarea în/din România;

– notificările privind rezidența persoanelor fizice;

– declarațiile de înregistrare fiscală;

– cererile pentru eliberarea Certificatului de rezidență fiscală;

– certificatele de rezidență fiscală;

– cererile de restituire;

– cererile de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în județ/municipiul București sau a numărului unic de identificare din aplicația informatică a Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a certificatului de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale;

– evidența creanțelor fiscale.

Totodată, ca notă informativă, prin SPV persoanele fizice vor putea să verifice corectitudinea prelucrării Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, pe care au depus-o pe suport de hârtie.

Mai mult decât atât, pentru a contribui la facilitarea accesului la această platformă, se vor preconiza următoarele schimbări:

– eliminarea verificării la ghișeu a semnăturii olografe a persoanei reprezentate;

– acceptarea depunerii împuternicirii în formă simplă;

– cetățenilor români care domiciliază, au reședința sau lucrează în străinătate, li se oferă posibilitatea de a se prezenta și la oficiile consulare sau ambasadele României în scopul identificării fizice și înregistrării în SPV.

 

Sursa informației

MFP. S-a extins Spațiului Privat Virtual (SPV) was last modified: septembrie 5th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter