MFP. România a atras 3 miliarde euro de pe piețele externe la costuri avantajoase

5 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 102

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor Publice, astăzi au fost încasate fondurile aferente emisiunii de euro-obligațiuni în valoare de 3 miliarde euro.

Suma atrasă prin această emisiune va consolida rezerva în lei și în valută existentă în prezent în Trezoreria Statului, la un nivel care acoperă peste 7 luni din necesarul de finanțare al anului 2019.

Emisiunea, care a fost lansată în data de 27 martie 2019, a fost realizată în trei tranșe, din care 1,15 miliarde euro cu maturitatea de 7 ani lung, cu o dobândă de 2%, 500 milioane euro cu maturitatea de 15 ani, cu dobânda de 3,5% și 1,35 miliarde euro cu maturitatea de 30 ani și dobânda de 4,625%.

Tranzacția a reprezentat o premieră și, în același timp, o performanță a Ministerului Finanțelor Publice. Astfel, a fost lansată cea mai lungă maturitate pentru o emisiune de euro-obligațiuni pe piața euro, respectiv tranșa de 30 ani, și, totodată, au fost obținute cele mai reduse prime de emisiune raportate la nivelul cotațiilor din piața secundară.

Tranzacția face parte din planul de finanțare de pe piețele externe aferent anului 2019, în conformitate cu O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică.

Pentru mai multe detalii referitoare la această știre, vă invităm să accesați sursa informației aflată în josul paginii.

Sursa informației

MFP. România a atras 3 miliarde euro de pe piețele externe la costuri avantajoase was last modified: aprilie 5th, 2019 by Universul Juridic
12 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter