MFP. Ratingul de țară al României după statistica Standard & Poor’s

2 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 157

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.ro), Ministerul Finanțelor Publice a publicat ratingul oferit de agenția Standard & Poor’s prin care s-a reconfirmat perspectiva stabilă a economiei românești și calificativul BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală.

Astfel, agenția de rating a evidențiat punctele forte ale României, dintre care amintim:

– nivelul moderat al datoriei publice guvernamentale;

– nivelul moderat al datoriei publice externe;

– creșterea economică solidă înregistrată în ultimii ani.

Totodată, referitor la prognozele de creștere economică, Guvernul consideră că prognozele stabilite atât pentru anul 2019, cât și estimarile pe termen mediu sunt realizabile. Pentru acest argument au fost luați în considerare indicatorii economici înregistrați în primul semestru din 2019.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește deficitul bugetar pe anul 2019, estimarea agenției de rating confirmă că România se va încadra în ținta asumată ca stat membru Uniunii Europene.

Sursa informației

MFP. Ratingul de țară al României după statistica Standard & Poor’s was last modified: septembrie 2nd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter