MFP. Punct de vedere referitor la Ordonanța de urgență care reduce cota TVA pentru turism și activități conexe

5 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 635

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.ro), Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a dat publicității, la data de 4 octombrie 2018, punctul de vedere cu privire la ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Finanțelor Publice prin care se reduce cota TVA pentru turism și activități conexe și adoptată de Guvern, la aceeași dată. Totodată, actul normativ prevede mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare la plată a contribuabililor, precum și modalități de sprijin pentru autoritățile locale.

Respectivul act normativ prevede mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare la plată a contribuabililor, precum și modalități de sprijin pentru autoritățile locale.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

În ceea ce privește TVA, se prevede faptul că, de la 1 noiembrie 2018, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru:

– cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;

– serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea;

– dreptul de utilizare a facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele scutite deja;

– serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracții și în parcuri recreative.

În domeniul impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale se va acorda o bonificație de 10% pentru plata anticipată a unor obligații fiscale, atât pentru cele aferente anului 2017, cât și pentru cele aferente anilor anteriori.

În perioada următoare, ANAF va emite notificări către contribuabili, cu termen de plată 30 iunie 2019.
Contribuabilii care vor primi, în perioada următoare, decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenți, vor beneficia de bonificația de 10% dacă își achită obligațiile până la 15 decembrie 2018. Bonificația acordată la plata CAS se suportă de la bugetul de stat.

Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenți, la începutul anului 2019, au același termen de plată – 30 iunie 2019 – și vor beneficia de bonificația de 10% dacă-și achită obligațiile până la 31 martie 2019.

De asemenea, se acordă sprijin pentru UAT-uri, astfel administrațiile publice locale vor avea posibilitatea să contracteze împrumuturi în condiții avantajoase de la Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei, pentru asigurarea energiei termice pentru populație în sezonul rece.

În domeniul ajutorului de stat se prevede crearea unui cadru legal care va permite utilizarea cât mai rapidă a întregului buget al unei scheme de ajutor de stat prevăzut pe întreaga perioadă de valabilitate a acesteia.

Ministerul Finanțelor Publice va putea repartiza pe maxim 5 ani disponibilul rezultat din diferența dintre creditele de angajament aprobate și creditele bugetare aprobate pe anul curent și estimate pe următorii 3 ani.

În ceea ce privește administrarea eficientă a împrumuturilor contractate de UAT-uri, MFP a completat art. 63 din Legea nr. 273/2006, cu prevederi legate de obligativitatea autorităților administrației publice locale de a notifica Comisia de autorizare a împrumuturilor locale (CAÎL) în legătură cu efectuarea tragerilor autorizate pentru anul respectiv din finanțările rambursabile contractate de unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

 

Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul oficial (www.mfinante.ro).

MFP. Punct de vedere referitor la Ordonanța de urgență care reduce cota TVA pentru turism și activități conexe was last modified: octombrie 5th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter