MFP. Proiect: Modificarea OMFP nr. 1665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora

15 oct. 2020
Vizualizari: 328

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.gov.ro), miercuri, 14 octombrie a.c., Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 1665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

1. După alineatul (2) al articolului 12 se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:

„(3) Comunicarea către instituțiile de credit a Deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităților bănești, aferente popririlor înființate până la data intrării în vigoare a prevederilor prezentului ordin, se realizează de către Punctul central prin preluarea informațiilor cuprinse în acestea de la Unitatea de Imprimare Rapidă și încărcarea în spațiul privat de pe portalul A.N.A.F., prin intermediul platformei e-Popriri. Dispozițiile art. 1 – 3, 6 – 9 și 11 se aplică în mod corespunzător.”

2. La Anexa nr. 1, punctul 2.5, litera c2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„c2) societate aflată în procedura insolvenței;”

3. La Anexa nr. 1, punctul 5.2 se modifică și va avea următorul cuprins:

„5.2. După actualizarea informațiilor conform pct. 5.1 și, după caz, pct. 6.2, Punctul central emite, prin sistemul informatic e-Popriri, Adresa de suspendare, temporară, totală sau parțială a indisponibilizării conturilor sau Adresa privind continuarea măsurilor de executare silită prin poprire asupra disponibilităților bănești, pentru poprirea înființată prin mijloace electronice de transmitere la distanță, după caz, și o încarcă pe platforma e-Popriri, aplicându-se în mod corespunzător prevederile pct. 2.3 – 2.5 și 2.7. Prin excepție de la prevederile pct. 2.5, instituția de credit nu transmite mesajul privind motivul neînființării, acesta urmând să se actualizeze automat, săptămânal, de sistemul informatic e-Popriri prin preluarea informațiilor existente în bazele de date deținute sau la care are acces Agenția Națională de Administrare Fiscală.”

4. La Anexa nr. 1, punctul 6.3. se modifică și va avea următorul cuprins:

„6.3. După actualizarea sumelor efectuată conform pct. 4.6 și 6.2, se transmite Adresa pentru înștiințarea instituțiilor de credit privind sumele rămase de recuperat, ca urmare a stingerilor efectuate, din popririle înființate prin mijloace electronice de transmitere la distanță, instituțiilor de credit cărora li s-au comunicat adresele de înființare a popririi, indiferent dacă acestea au încheiat sau nu cu A.N.A.F., Convenția-cadru prevăzută în anexa nr. 2 la ordin. Prevederile pct. 2.3 – 2.5 se aplică în mod corespunzător. Prin excepție de la prevederile pct. 2.5, instituția de credit nu transmite mesajul privind motivul neînființării, acesta urmând să se actualizeze automat, săptămânal, de sistemul informatic e-Popriri prin preluarea informațiilor existente în bazele de date deținute sau la care are acces Agenția Națională de Administrare Fiscală etc.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și referatul de aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MFP. Proiect: Hotărâre pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informații secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deținute de MFP și de instituțiile aflate în subordinea acestuia și termenele de clasificare aferente

MFP. Proiect: Modificarea OMFP nr. 1665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora was last modified: octombrie 15th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.