MFP. Proiect în dezbatere publică: O.U.G. privind unele măsuri în vederea implementării programului „O familie, o casă”

24 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 903

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.gov.ro), Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de O.U.G. privind unele măsuri în vederea implementării programului „O familie, o casă”.

Așa cum rezultă din nota de fundamentare, stadiul inițial a fost caracterizat de implementare Programului Prima casă, într-un context în care fluxurile specifice tranzacțiilor pe piața imobiliară erau blocate. Acest blocaj a fost cauzat de dificultățile survenite în rândul persoanelor fizice în privința accesării unui credit de investiții imobiliare destinat achiziționării sau construirii unei locuințe.

Inteligența artificială în materie penală

Astfel, prezentul Program guvernamental „O familie, o casă” are un caracter social, iar obiectivul prinicipal este reprezentat de facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Totodată, se are în vedere și obtinerea de către cumpărător a unei prime de la stat, pentru achiziția de locuințe noi, urmând a avea astfel un efect antrenant în economie prin încurajarea cumpărării de locuințe noi sau utilizate de cel mult 5 de la data finalizării constructiei.

Locuintele eligibile pentru finanțarea prin Program sunt imobilele cu destinația de locuință, cu suprafața utilă de minim 50 mp și maxim 100 mp, alcătuite din cel puțin două camere de locuit, cu terenul, căile de acces, anexele gospodărești, facilitățile, dependințele, dotările și utilitățile, aferente acestora, care satisfac cerințele de locuit ale unei persoane sau familii.

Beneficiarii Programului sunt persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

– O persoana sau o familie, formată din cel puțin doi membri adulți sau din minim un adult și un copil, nu poate deține decât un credit finanțat prin Program sau Programul „Prima casă”;

– Veniturile nete ale persoanei sau familiei la data solicitării creditului garantat nu pot depăși valoare de 8.000 lei pe persoană, 10.000 lei pentru o familie cu doi membri sau o familie formată dintr-un adult și un copil, 11.000 lei pentru o familie cu trei membri sau o familie formata dintr-un adult și doi copii, și 12.000 lei pe familie formată din doi adulți și minim doi copii. Sunt luați în considerare și copiii aflați în plasament definitiv în cadrul familiilor sau unui asistent maternal;

– De acest program pot beneficia persoanele sub 55 ani.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizualizați nota de fundamentare, dar și proiectul de ordin.

Sursa informației

 

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
MFP. Proiect în dezbatere publică: O.U.G. privind unele măsuri în vederea implementării programului „O familie, o casă” was last modified: mai 24th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter