MFP. Proiect în dezbatere publică: Ordonanța pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

11 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 797

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.ro), la data de 11 iulie 2019, Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică Proiectul de Ordonanță pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Așa cum rezultă din respectivul proiect de act normativ, Ordonanța ar urma să modifice mai multe acte normative:

– Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României (M. Of. nr. 350 din 19 aprilie 2006; cu modif. ult.);

O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (rep. M. Of. nr. 670 din 3 august 2006; cu modif. ult.);

O.G. nr. 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar (M. Of. nr. 624 din 31 august 2003; cu modif. ult.);

O.U.G. nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (M. Of. nr. 389 din 29 iunie 2013; cu modif. ult.) aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 144/2014.

Conform notei de fundamentare, prin respectiva ordonanță de urgență se reglementează înființarea Autorității Vamale Române, organ de specialitate al administrației publice centrale în domeniul vamal, instituție publică cu personalitate juridică, finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finanțelor Publice.

Autoritatea asigură administrarea impozitelor, taxelor și altor venituri bugetare date prin lege în competența sa, aplicarea politicii și legislației vamale, exercită atribuțiile de autoritate vamală și asigură control operativ și inopinat privind prevenirea, descoperirea și combaterea oricăror acte și fapte care au ca efect frauda vamală, precum și a altor fapte date prin lege în competența sa.

Pentru a vedea respectivul proiect de ordonanță, dar și nota de fundamentare care îl însoțește, vă rugăm accesați sursa informației.

Sursa informației

MFP. Proiect în dezbatere publică: Ordonanța pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare was last modified: iulie 11th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter