MFP. Proiect în dezbatere publică: Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

26 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 545

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a pus în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgentă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, conform site-ului oficial (www.mfinante.ro).

Așa cum este prezentat în textul proiectului, respectiva ordonanță de urgență ar urma să modifice:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Codul de procedură fiscală

Codul fiscal

Așa cum rezultă din expunerea de motive, care însoțește respectivul proiect, cu privire la Codul de procedură fiscală, se propun mai multe măsuri, printre care și următoarele:

– completarea art. 18 din Codul de procedură fiscală cu o nouă situație de excepție în ceeace privește reprezentarea prin împuternicit în sensul că un contribuabil/plătitor fără domiciliu fiscal în România care își îndeplinește obligațiile față de organul fiscal prin mijloace electronice de transmitere la distanță nu are obligația de a-și desemna un împuternicit, acesta din urmă având doar rolul de interlocutor în relația cu organul fiscal;

– crearea unor structuri specializate de soluționare a contestațiilor împotriva tuturor actelor administrative fiscale emise de organele fiscale din cadrul ANAF, în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP) care să soluționeze inclusiv contestațiile marilor contribuabili;

– reglementarea posibilității revocării deciziilor de soluționare a contestațiilor în cazul în care se constată că soluția adoptată de structura de soluționare a contestației nu este în conformitate cu dispozițiile legale incidente.

De asemenea, se impune recunoașterea rolului și locului salariaților din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice în cadrul administrației publice centrale pentru a asigura cadrul motivant și nu descurajator al acestui act normativ pentru aceștia, precum și pentru a sublinia unicitatea și specificitatea activității derulată de instituția noastră.

Sursa informației

MFP. Proiect în dezbatere publică: Ordonanța de urgență privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare was last modified: martie 26th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter