MFP. Proiect în dezbatere publică: Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică

17 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 716
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.ro), la data de 14 septembrie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a dat publicității proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică (M. Of. nr. 448 din 24 noiembrie 1998; cu modif. ult.).

 Așa cum este prezentat în expunerea de motive care însoțește respectivul proiect, acesta are ca obiect reglementarea unor măsuri pentru situațiile în care obiectivele de investiții și/sau activitățile de interes public local, județean sau, după caz, național, pentru realizarea cărora au fost solicitate bunurile de către unitățile administrativ-teritoriale, respectiv de către stat, nu sunt demarate prin începerea activității de construire sau nu sunt finalizate, respectiv:

– revenirea de drept a bunurilor în domeniul public al statului sau al unităților administrativ-teritoriale, în situația în care nu s-a început construirea obiectivelor de investiții și/sau nu s-au desfășurat activitățile de interes public pentru care au fost solicitate. În acest sens, fostul administrator face demersuri pentru actualizarea inventarelor corespunzătoare, prin hotărâri ale Guvernului, Consiliilor județene, Consiliului General al Municipiului București și Consiliilor locale, după caz;

– rămânerea bunurilor, de drept, în patrimoniul noului proprietar, dar contra cost, în cazul în care obiectivul de investiții a fost început dar nefinalizat în termen, luând în considerare și prelungirea de drept a termenului cu ¼ în cazul nefinalizării în termen;

– valoarea datorată de noul proprietar pentru situația în care obiectivul de investiții a fost demarat dar nefinalizat, se stabilește prin actualizarea valorii  bunului ce a făcut obiectul  hotărârii prin care s-a aprobat trecerea, cu indicele de inflație stabilit până la data rămânerii, de drept, a bunului în patrimoniul noului proprietar;

– constatarea îndeplinirii sau neîndeplinirii cerințelor care au justificat trecerea bunului din domeniul public al statului în domeniul public local sau invers, printr-un proces-verbal întocmit de entitățile care au participat la predarea bunului.

Așa cum este prezentat în respectivul proiect, Legea nr. 213/1998 urmează să fie completată prin introducere art. 9 alin. (9)-(18) și art. 16^1.

Pentru a vedea respectivul proiect de lege, dar și expunerea de motive, vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinante.ro).

MFP. Proiect în dezbatere publică: Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică was last modified: septembrie 17th, 2018 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter