MFP. Proiect în dezbatere publică. Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Codul fiscal

5 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 284

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mfinante.gov.ro) la data de 1 noiembrie 2018, Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Normele metodologice de aplicare a Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Codul fiscal, aprobate prin H.G. nr. 1/2016 (M. Of. nr. 22 din 13 ianuarie 2016; cu modif. ult.).

Potrivit respectivului proiect de hotărâre, ar urma să se modifice pct. 92 aplicabil Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Codul fiscal, dar să se și introducă un nou punct, pct. 92^1.

Monitor Dosare

Conform notei de fundamentare, care însoțește respectivul proiect, prin acesta se urmărește modificarea prevederilor din Normele metodologice astfel încât modalitatea de aplicare a scutirii de la plata accizelor pentru produsele energetice livrate în vederea utilizării drept combustibil pentru aviație, alta decât aviația turistică în scop privat, să fie adaptată și condițiilor specifice de exercitare a activității instituțiilor de stat.

Astfel, în cazul instituțiilor de stat care implică apărarea, ordinea publică, sănătatea publică, siguranța și securitatea națională va fi prevăzută posibilitatea ca produsele energetice utilizate drept combustibil pentru aviație expediate de la un antrepozit fiscal să poată fi recepționate în scutire de accize de către aceste instituții în alimentatoare destinate alimentării aeronavelor deținute de aceasta sau în rezervoarele deținute sub orice formă de aceasta, pentru alimentarea ulterioară a aeronavelor pe care le deține.

În cazul produselor energetice destinate utilizării drept combustibil pentru aviație de către instituțiile de stat care implică apărarea, ordinea publică, sănătatea publică, siguranța și securitatea națională va fi prevăzută posibilitatea aplicării scutirii directe de la plata accizelor și în cazul în care deplasarea produselor se efectuează în regim suspensiv de accize către un loc de livrare directă situat pe teritoriul României, în cazul în care locul respectiv a fost indicat de antrepozitarul autorizat din România.

Pentru a vedea modificările prevăzute de respectivul proiect, dar și nota de fundamentare, vizitați site-ul oficial (www.mfinante.gov.ro).

MFP. Proiect în dezbatere publică. Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Titlului VIII „Accize și alte taxe speciale” din Codul fiscal was last modified: noiembrie 5th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter