MFP. Proiect în consultare publică: Proiectul Ghidului de bune practici pentru utilizarea factorilor de evaluare în achiziția de produse

5 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 198

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform site-ului oficial (www.anap.gov.ro), Agenția Națională pentru Achiziții Publice lansează în consultare publică Proiectul Ghidului de bune practici pentru utilizarea factorilor de evaluare în achiziția de produse.

Potrivit anunțului, documentul oferă îndrumări specialiștilor din cadrul autorităților contractante în utilizarea și formularea adecvată a criteriului de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, facilitând aplicarea normelor comunitare adoptate în favoarea mediului, integrarea cerințelor de natură ecologică și a celor cu impact în promovarea și/sau creșterea incluziunii sociale în cadrul procedurilor de achizitie publică. El oferă și soluții viabile, tratând fiecare grupă de produse individual: produsele alimentare, produsele electrice și electronice pentru asistență medicală, echipamentele IT, hârtia, textilele, autovehiculele electrice, carburanții.

Proiectul oferă îndrumări specialiștilor din cadrul autorităților contractante în scopul utilizării și formulării adecvate a criteriului de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, facilitând aplicarea normelor comunitare adoptate în favoarea mediului, integrarea cerințelor de natură ecologică și a celor cu impact în promovarea și/sau creșterea incluziunii sociale în cadrul procedurilor de achizitie publică.

Conform proiectului, Ghidul prezintă încă de la început noul cadru legislativ UE privitor la achizițiile publice transpus în cele două acte normative naționale, Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice și Legea nr.99/2016 privind achizițiile sectoriale, are printre principalele obiective obținerea celui mai bun raport calitate-preț pentru achizițiile publice de lucrări, produse sau servicii.
În acest interval de timp de la adoptarea noii legislații, în contextul menținerii unor constrângeri bugetare, autoritățile publice au dovedit faptul că tratează din ce în ce mai mult achizițiile publice nu doar pentru a satisface nevoile proprii ci și pentru a servi unor obiective politice strategice, precum, reducerea impactului asupra mediului înconjurător pe parcursul ciclului de viață al produselor alături de integrarea unor considerente de ordin social în condițiile de executare a contractelor.
Totodată, având în vedere că achizițiile publice reprezintă un instrument puternic de promovare a obiectivelor de mediu, sociale și de inovare, precum și de stimulare a accesului IMM-urilor la contractele publice, iar autoritățile contractante acționează în fapt, atât drept consumator atunci când achizițiile sunt destinate bunei funcționări a acesteia, cât și ca un „mijlocitor” în cazul anumitor servicii acordate în mod exclusiv sectorului public, apreciem că atunci când acestea inițiază proceduri de atribuire, trebuie să aibă în vedere alegerea ofertelor cu cele mai multe avantaje, pentru realizarea scopului achiziției.

Documentul elaborat oferă îndrumări specialiștilor din cadrul autorităților contractante în utilizarea și formularea adecvată a criteriului de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, facilitând aplicarea normelor comunitare adoptate în favoarea mediului, integrarea cerințelor de natură ecologică și a celor cu impact în promovarea și/sau creșterea incluziunii sociale în cadrul procedurilor de achizitie publică

 

Pentru a consulta Ghidul, alături de propunerile și analizele întocmite, accesați, vă rugăm, sursa informației.

 

Sursa informației

MFP. Proiect în consultare publică: Proiectul Ghidului de bune practici pentru utilizarea factorilor de evaluare în achiziția de produse was last modified: noiembrie 5th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter