MFP. Inițierea unui proiect de ordonanță de urgență privind anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente pentru o categorie de contribuabili

9 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 548

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat inițierea unui proiect de ordonanță de urgență.

Proiectul normativ vizează anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente, care nu au fost achitate până la data intrării în vigoare a ordonanței stabilite prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, datorate de persoanele fizice ale căror venituri sunt mai mici decât salariul de bază minim brut pe țară sau, după caz, sunt mai mici decât valoarea a douăsprezece salarii de bază minime brute pe țară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 și 31 decembrie 2017.

Totodată, în funcție de data comunicării deciziei, prin acest proiect se propune reglementarea unor termene de plată distincte,  astfel:

– dacă decizia este comunicată între data de 15 martie 2019, inclusiv, și data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, inclusiv, termenul de 120 de zile se calculează de la data intrării în vigoare a actului normativ;

– dacă decizia se comunică după data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenul de 120 de zile se calculează de la data comunicării deciziei.

De asemenea, se dorește ca pentru deciziile de impunere anuală emise și comunicate între data de 15 martie 2019, inclusiv, și data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, inclusiv, să se acorde o bonificație de 10% la plată.

Această bonificație este condiționată de achitarea integrală a sumelor stabilite prin deciziile de impunere, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ.

Sursa informației

MFP. Inițierea unui proiect de ordonanță de urgență privind anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și a obligațiilor fiscale accesorii aferente pentru o categorie de contribuabili was last modified: mai 9th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter