MFP. Comunicat privind trecerea de la piața de „frontieră” la „piața emergentă”

27 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 121

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului (mfinante.gov.ro), Ministrul Finanțelor Publice salută anunțul publicat de agenția FTSE Russell de ieri, 26 septembrie 2019, prin care piața de capital din România este îmbunătățită, devenind „piață emergentă” din „piață de frontieră”. El consideră că această decizie reflectă cadrul macroeconomic favorabil al țării noastre, pașii făcuți pentru creșterea activității pieței bursiere de la București și, mai ales, încrederea de care se bucură economia românească în rândul investitorilor.

În același timp, ministrul român a subliniat contribuțiile aduse de Ministerului Finanțelor Publice la dezvoltarea pieței de capital, precum și instrumentele diversificaate de finanțare puse la dispoziția investitorilor, pentru a deveni o alternativă viabilă la finanțarea prin intermediul sectorului bancar.

Conform OUG nr. 90/2014, MFP este promotor în modificarea și completarea Legii nr. 297/2004 privind piața de capital, prin care au fost eliminate barierele în calea pieței de capital și prin care s-au creat premisele necesare asigurării recalificării pieței de capital românești de la categoria de piață de frontieră la statutul de piață emergentă.

Tot în sectorul legislativ, adoptarea Legii nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, promovată de MFP, a avut un impact semnificativ asupra pieței de capital și asupra economiei românești, prin schimbarea  modului de desfășurare a tranzacțiilor, dar și a arhitecturii pieței, fiind vizate creșterea competiției, a transparenței, stabilitatea financiară și funcționarea ordonată a piețelor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară împreună cu MFP au demarat strategia națională pentru piața de capital și pentru infrastructura acesteia. Proiectul se încadrează în programul SRSP de finanțare de către Comisia Europeană, iar Banca Mondială va acorda asistență tehnică. Prin strategia națională privind piața de capital se va stabili un cadru coerent de creștere și acces la finanțare, prin îmbunătățiri și modificări legislative, care să încurajeze planul de înființare a Contrapărții Centrale locale, dar și alte măsuri de sprijinire a accesului IMM-urilor la finanțare, creșterea încrederii în segmentul pieței de capital, participarea mai largă a investitorilor. Astfel de proiecte au fost dezvoltate în țări precum Cehia, Ungaria și Polonia.

 

 

Sursa informației

 

 

 

 

MFP. Comunicat privind trecerea de la piața de „frontieră” la „piața emergentă” was last modified: septembrie 27th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter