MFP a modificat legislația în domeniul ajutorului de stat, prin H.G. nr. 476/2018

11 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 707

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 580 din 9 iulie 2018, s-a publicat H.G. nr. 476/2018 privind modificarea și completarea H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie (M. Of. nr. 714 din 30 septembrie 2014; cu modif. ult.).

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinante.ro), obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Monitor Dosare

Dintre cele mai importante modificări, pe site-ul Ministerului sunt menționate:

– Valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox. 3 milioane euro);

– Bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro;

– Operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare;

– Cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

Tot pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice puteți consulta:

– Ghidul solicitantului elaborat în baza H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare – Revizia 2.

– Ghidul de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare – Revizia 2.

 

Pentru a vedea respectiva informație de presă vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinanțe.ro).

MFP a modificat legislația în domeniul ajutorului de stat, prin H.G. nr. 476/2018 was last modified: iulie 12th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter