MF. Proiectul „Elaborarea unei strategii naționale pentru piața de capital”

28 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 131

Ministerul Finanțelor (MF) colaborează cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în cadrul unui proiect comun privind „Elaborarea unei strategii naționale pentru piața de capital”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de sprijin pentru reforme structurale SRSP.

De asemenea, Proiectul beneficiază de asistență tehnică acordată de Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și are ca obiectiv elaborarea unei strategii naționale a pieței de capital care să includă un set de măsuri de reglementare pentru stabilirea unui cadru coerent pentru dezvoltarea pieței de capital și acces la finanțare, prin îmbunătățiri/modificări legislative menite să simplifice regulile existente și să reducă incertitudinile juridice.

Astfel, în cadrul primei etape a proiectului, consultantul OCDE a elaborat și publicat Raportul de cartografiere a pieței de capital din România, care cuprinde o analiză a situației actuale a pieței de capital din România și a structurii acesteia.

Raportul este structurat pe patru capitole, fiind analizate următoarele sectoare:

1. sectorul corporatist,

2. piața de capital publică,

3. piața obligațiunilor corporatiste,

4. piața de capital privată.

Raportul OECD poate fi consultat aici.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MF. Proiect: O.U.G. pentru modificarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie

MF. Proiectul „Elaborarea unei strategii naționale pentru piața de capital” was last modified: aprilie 28th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.