MF. Proiect: H.G. pentru modificarea H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie

14 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 33

Ministerul Finanțelor (MF) a supus dezbaterii publice Proiectul de H.G. pentru modificarea H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (14 ianuarie 2021), pe adresa de e-mail: [email protected].

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale Proiectului:

Art. I. – Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 714 din 30 septembrie 2014, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. Articolul 19 se modifică și va avea următorul cuprins:

(1) Ministerul Finanțelor are obligația de a publica pe site-ul său textul integral al prezentei scheme, perioada sesiunilor în care se pot înregistra cereri de acord pentru finanțare, bugetul anual alocat schemei de ajutor de stat, bugetul sesiunii, data epuizării bugetului anual, a bugetului total alocat schemei, a bugetului alocat fiecărei sesiuni, în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

(2) Înregistrarea cererilor de acord pentru finanțare se suspendă la data expirării perioadei sesiunii în care se pot înregistra cereri de acord pentru finanțare sau la data la care se constată că finanțarea solicitată prin cererile de acord pentru finanțare depuse atinge nivelul bugetului anual alocat schemei sau bugetului alocat sesiunii, în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale.

(3) În cazul în care, în urma analizei cererilor de acord pentru finanțare înregistrate, se constată neutilizarea în totalitate a bugetului alocat sesiunii sau bugetul anual al schemei este suplimentat în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale, Ministerul Finanțelor publică pe site-ul său bugetul rămas neutilizat din bugetul anual alocat schemei și data deschiderii unei noi sesiuni de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare.

(4) Informațiile prevăzute în Anexa III la Regulament privind fiecare ajutor individual care depășește echivalentul în lei a 500.000 euro vor fi publicate de Ministerul Finanțelor pe site-ul propriu”.

2. La Anexa 2, articolul 2 se modifică și va avea următorul cuprins:

(1) Pentru a beneficia de ajutor de stat, întreprinderea solicitantă trebuie să obțină un acord pentru finanțare din partea Ministerului Finanțelor.

(2) Înregistrarea cererilor de acord pentru finanțare se realizează în sesiuni de 30 de zile. Perioada de înregistrare a cererilor se comunică de către Ministerul Finanțelor pe site-ul său, conform art. 19 alin. (1) din hotărâre, cu cel puțin 45 de zile înainte de data deschiderii sesiunilor.

(3) Cererile de acord pentru finanțare înregistrate în afara sesiunilor sau după data la care se constată că finanțarea solicitată prin cererile de acord pentru finanțare depuse atinge nivelul bugetului anual alocat schemei sau bugetului alocat sesiunii se restituie întreprinderilor”.

3. La Anexa 2 articolul 6, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

Ministerul Finanțelor verifică și evaluează, conform art. 4, cererea de acord pentru finanțare însoțită de documentele justificative prevăzute la art. 3, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia la Ministerul Finanțelor”.

4. La Anexa 2, articolul 61 se abrogă.

Art. II. – Prevederile articolului I punctul 3 se aplică și cererilor de acord pentru finanțare aflate în curs de analiză.

Art. III. – La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, modalitatea de depunere continuă a cererilor de acord pentru finanțare încetează.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Art. IV. – Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 30 septembrie 2014, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările aduse prin prezenta hotărâre se va republica în Monitorul Oficial al României Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la Proiect și la Nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

👤VEZI ȘI MF. PROIECT: O.U.G. PENTRU MODIFICAREA CODULUI FISCAL

MF. Proiect: H.G. pentru modificarea H.G. nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie was last modified: ianuarie 14th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter