Metodologia privind procedura de desemnare a avocaților în cadrul procedurii în camera preliminară și în cursul judecăţii (Norma nr. 3 DCAJ)

11 nov. 2016
Vizualizari: 620

În data de 10 noiembrie 2016, pe site-ul UNBR, a fost publicată Norma metodologică nr. 3 referitoare la art. 5, lit. c) din Protocolul privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală.

Aceasta prevede, în esență:

În aplicarea art. 5 lit. a-c din Protocolul privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală, avocatul desemnat de către Serviciul de Asistență Juridică al baroului asistă suspectul sau inculpatul în cele două faze procesuale (cameră preliminară și fond) până la soluționarea cauzei penale.

Delegațiile se vor elibera pe faze distincte și se vor plăti onorarii distincte care se vor reflecta corespunzator in decontul bazat pe referatele atestate de fiecare instanță”.

Această normă se află sub semnătura dl. av. dr. Petruț Ciobanu, vicepreședinte UNBR și coordonator al Departamentului de coordonare a asistenței judiciare din cadrul UNBR.

Pentru mai multe informații, consultați sursa informației.

Metodologia privind procedura de desemnare a avocaților în cadrul procedurii în camera preliminară și în cursul judecății (Norma nr. 3 DCAJ) was last modified: noiembrie 11th, 2016 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.