Metodologia privind eliberarea adeverinţei de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE

10 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 292

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ

Sumar
Ordinul Ministrului Educației și Cercetării (OMEC) nr. 5611/2019 pentru aprobarea Metodologiei privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale și a adeverinței privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar, pentru cetățenii care au studiat în România, în vederea desfășurării activității didactice la nivel preuniversitar în străinătate

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

(M. Of. nr. 8 din 8 ianuarie 2020)

Se aprobă Metodologia privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale și a adeverinței privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar, pentru cetățenii care au studiat în România, în vederea desfășurării activității didactice la nivel preuniversitar în străinătate.

 

În M. Of. nr. 8 din 8 ianuarie 2020 a fost publicat OMEC nr. 5611/2019 pentru aprobarea Metodologiei privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale și a adeverinței privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar, pentru cetățenii care au studiat în România, în vederea desfășurării activității didactice la nivel preuniversitar în străinătate.

Astfel, prin respectivul ordin se aprobă metodologia ce trebuie urmată în vederea eliberării adeverinței de conformitate a studiilor cu dispozițiile stabilite prin Directiva 2005/36/CE.

 

În continuare, vă prezentăm cele mai importante dispoziții ale Metodologiei privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE, prevăzută în anexă.

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 1, respectiva metodologie se va aplica cetățenilor români și cetățenilor din statele membre ale UE, precum și cetățenilor din statele semnatare ale acordului privind SEE și din Confederația Elvețiană, care au studiat în România și solicită eliberarea unor documente, în scopul desfășurării activității didactice în unul dintre statele membre ale UE, ale SE, în Confederația Elvețiană, în mod independent sau ca salariat.

Astfel, pe baza acestei proceduri vor fi eliberate următoarele documente:

adeverința de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale;

adeverința privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar, dobândite prin absolvirea unui program acreditat de formare psihopedagogică de nivel I și/sau II, în cadrul unităților de învățământ/instituțiilor de învățământ superior acreditate din România.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

În vederea solicitării adeverinței de conformitate a studiilor, persoanele intersate trebuie să dispună de un act de studii, eliberat de o unitate de învățământ sau de o instituție de învățământ superior acreditată, din cadrul sistemului național de învățământ din România. În acest sens, cu titlul exemplificativ, menționăm următoarele documente ce pot fi prezentate: diplomă, certificat, adeverință etc.

Pe de altă parte, adeverința privind certificarea competențelor pentru profesia de cadru didactic în învățământul preuniversitar poate fi solicitată de către cetățenii anterior menționați, în baza unui certificat de absolvire a programului de formare psihopedagogică, eliberat de o unitate învățământ sau de o instituție de învățământ superior acreditată, din cadrul sistemului național de învățământ din România.

Metodologia privind eliberarea adeverinței de conformitate a studiilor cu prevederile Directivei 2005/36/CE was last modified: ianuarie 10th, 2020 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter