Metodologia de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale – modificări (OANRE nr. 208/2019)

29 nov. 2019
Vizualizari: 538
Actul modificatActul modificatorSumar
 

Metodologia de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale

(M. Of. nr.  211 din 18 martie 2019)

 

Ordinul nr. 208/2019 pentru modificarea și completarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale, aprobată prin OANRE nr. 41/2019

(M. Of. nr. 942 din 25 noiembrie 2019)

introduce: art. 73 alin. (1) lit. j) și k); art. 75 alin. (1) lit. g) și h); art. 1 alin. (3) din anexa nr. 2.

 

În M. Of. nr. 942 din 25 noiembrie 2019 s-a publicat Ordinul nr. 208/2019 pentru modificarea și completarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale, aprobată prin OANRE nr. 41/2019.

Vă prezentăm, în continuare, completările aduse Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale.

 

Art. 73 alin. (1) lit. j) și k) din Metodologie (introduse prin Ordinul nr. 208/2019) 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 73 alin. (1), după lit. i) se introduc două noi litere, lit. j) și k), cu următorul cuprins:

„j) situația costurilor cu personalul defalcate pe sume ce se acordă directorilor/directorilor generali și membrilor consiliilor de administrație/supraveghere, directoratelor și comitetelor consultative și pe sume ce se acordă celorlalte categorii de personal, pentru fiecare an al perioadei de reglementare, însoțită de modalitatea de calcul și justificări privind valorile luate în considerare;

k) situația costurilor cu colaboratorii defalcate pe sume ce se acordă directorilor/directorilor generali și membrilor consiliilor de administrație/supraveghere, directoratelor și comitetelor consultative și pe sume ce se acordă celorlalte categorii de colaboratori, pentru fiecare an al perioadei de reglementare, însoțită de modalitatea de calcul și justificări privind valorile luate în considerare.”

 

 

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Art. 75 alin. (1) lit. g) și h) din Metodologie (introduse prin Ordinul nr. 208/2019) 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 75 alin. (1), după lit. f) se introduc două noi litere, lit. g) și h), cu următorul cuprins:

g) situația costurilor cu personalul defalcate pe sume ce se acordă directorilor/directorilor generali și membrilor consiliilor de administrație/supraveghere, directoratelor și comitetelor consultative și pe sume ce se acordă celorlalte categorii de personal, realizate în anul anterior de reglementare;

h)situația costurilor cu colaboratorii defalcate pe sume ce se acordă directorilor/directorilor generali și membrilor consiliilor de administrație/supraveghere, directoratelor și comitetelor consultative și pe sume ce se acordă celorlalte categorii de colaboratori, realizate în anul anterior de reglementare.

 

 

 

Art. 1 alin. (3) din anexa nr. 2 la Metodologie (introdus prin Ordinul nr. 208/2019) 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, în anexa nr. 2, la art. 1, după alin. (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:

(3) Nu sunt considerate intrări de imobilizări corporale/necorporale și nu se vor lua în calcul la stabilirea valorii bazei de active reglementate imobilizările corporale/necorporale nou-realizate, reprezentând obiective ale sistemului de transport, pentru care OTS nu a obținut modificarea licenței de operare a sistemului de transport al gazelor naturale.”

Metodologia de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale – modificări (OANRE nr. 208/2019) was last modified: noiembrie 29th, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.