Metodologia de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară a barourilor (Norma nr. 2 DCAJ)

11 nov. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 569

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 10 noiembrie 2016, pe site-ul UNBR, a fost publicată Norma metodologică nr. 2 privind cererile de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară a unor avocați fără formă de exercitare, avocați pensionari sau avocați care nu au depus asigurarea de răspundere profesională.

Aceasta prevede, în esență:

Inteligența artificială în materie penală

În aplicarea art. 81 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și art. 161 din Statul profesiei de avocat, serviciile de asistență judiciară ale barourilor vor primi, vor centraliza și vor înainta cererile de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară către Consiliul baroului.

Consiliul baroului va aproba cererile de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară ale avocaților care îndeplinesc dispozițiile art. 5 și art. 42 din Legea nr. 51/1995 și art. 231 din Statul profesiei de avocat, avocații pensionari care continuă activitatea nu se pot înscrie în registrul de asistență judiciară”.

Această normă se află sub semnătura dl. av. dr. Petruț Ciobanu, vicepreședinte UNBR și coordonator al Departamentului de coordonare a asistenței judiciare din cadrul UNBR.

Pentru mai multe informații, consultați sursa informației.

Metodologia de înscriere în Registrul de Asistență Judiciară a barourilor (Norma nr. 2 DCAJ) was last modified: noiembrie 11th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter