Metodologia de acordare cu titlu gratuit a asistenței de specialitate juridică de către decanul baroului (Norma nr. 1 DCAJ)

11 nov. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 582
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 10 noiembrie 2016, pe site-ul UNBR, a fost publicată Norma metodologică nr. 1 privind procedura aplicării prevederilor art. 71 alin. (2) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat (în continuare, Legea nr. 51/1995).

Aceasta prevede, în esență:

În aplicarea art. 71 alin. (2) și art. 58 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, serviciile de asistență judiciară ale barourilor vor primi, vor înregistra și vor înainta cererile de acordare de către decanul baroului a asistenței judiciare gratuite, după atașarea documentațiilor stabilite prin decizia decanului, prin aplicarea corespunzătoare a reglementărilor care au ca obiect actele cele necesare a fi depuse odată cu cererea de încuviințare a asistenței extrajudiciare prin avocat.

Deciziile decanului baroului de acordare a asistenței judiciare se comunică coordonatorului serviciului de asistență juridică de la nivelul fiecărui barou pentru întocmirea formalităților ce atestă desemnarea avocatului, conform Regulamentului aprobat de consiliul baroului potrivit art. 79 alin. (2) din Legea nr. 51/1995. Dacă în decizia decanului de acordare a asistenței juridice gratuite nu se prevede expres numele avocatului ales de parte, când o astfel de desemnare a fost posibilă, desemnarea avocatului se va face cu respectarea regulilor de desemnare prevăzute în Regulamentul aprobat de consiliul baroului potrivit art. 79 alin. (2) din Legea nr. 51/1995”.

Această normă se află sub semnătura dl. av. dr. Petruț Ciobanu, vicepreședinte UNBR și coordonator al Departamentului de coordonare a asistenței judiciare din cadrul UNBR.

Pentru mai multe informații, consultați sursa informației.

Metodologia de acordare cu titlu gratuit a asistenței de specialitate juridică de către decanul baroului (Norma nr. 1 DCAJ) was last modified: noiembrie 11th, 2016 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter