Mesajul președintelui României transmis de Ziua Justiției

867       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, 5 iulie 2015, un mesaj cu ocazia Zilei Justiției. Mesajul a fost citit de către doamna Simina Tănăsescu, consilier prezidențial, conform comunicatul de presă remis de administrația prezidențială.

Vă redăm textul mesajului președintelui:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Stimate Domnule Președinte al CSM,
Doamnelor și domnilor,
Stimați invitați,

Justiția este o componentă esențială a statului de drept. Fără domnia legii nu putem vorbi de democrație și nici de separația puterilor în stat. O națiune nu poate progresa cu adevărat în lipsa unei justiții eficiente. Justiția din România a cunoscut în ultimii ani transformări profunde. Ele au inclus și sistemul judiciar care a devenit tot mai eficient, modern și performant. Dincolo de reformele legislative și instituționale, acest fapt se datorează în mare măsură dumneavoastră, întregului corp profesional care înfăptuiți actul de justiție.

Nu am fi avut astăzi o justiție apreciată deopotrivă în țară și de partenerii externi fără munca, seriozitatea și exigența cu care vă faceți meseria. În bună măsură, până acum reformele au fost percepute ca fiind inițiate ori stimulate din exteriorul sistemului. Ele pot și trebuie să fie realizate în întregime în și din interior. Veți găsi constant în Președintele României un partener și un susținător critic, în sens constructiv, în tot acest proces. Dar nu trebuie să uităm că justiția se află în slujba oamenilor, iar acest principiu este la fel de important precum cele ale independenței, responsabilității și echidistanței. Respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, în limitele și rigorile legii, rămâne o coordonată esențială a activității în administrarea justiției.

Un rol extrem de important îl aveți dumneavoastră, membrii CSM, ca reprezentanți ai unei instituții care este garantul independenței justiției. Vă felicit pentru promptitudinea cu care reacționați și, prin pozițiile dumneavoastră publice, depuneți toate eforturile pentru sancționarea derapajelor și menținerea discursului public într-un registru de echilibru și responsabilitate. În ultima perioadă, în spațiul public discuțiile despre justiție sunt legate cu precădere de lupta anticorupție. Este foarte adevărat că România traversează, acum, o etapă extrem de intensă, dar necesară pentru viitorul țării. Lupta anticorupție trebuie să continue și avem cu toții responsabilitatea să o susținem.

Corupția este dușmanul competiției libere, un flagel care blochează deopotrivă dezvoltarea civică, investițiile străine, inițiativa și inovația. Din acest motiv, prevenirea, identificarea infracțiunilor de corupție și pedepsirea celor vinovați reprezintă obiective ale oricărei justiții și, cu atât mai mult, ale celei din România. Faptul că astăzi, în țara noastră, există un efort asumat și apreciat de combatere a corupției este în primul rând meritul oamenilor onești și dedicați din justiția română.

În încheiere, cu ocazia Zilei Justiției, transmit felicitări judecătorilor, procurorilor, avocaților, notarilor, juriștilor, precum și personalului instanțelor, reprezentanților mediului academic și tuturor celor care sunt parte a acestei comunități cu un rol atât de important într-o societate, acela de a asigura respectarea legii și de a înfăptui, pe cât posibil, idealul dreptății.

Vă mulțumesc, vă doresc mult succes și inspirație în activitatea dumneavoastră!”

Mesajul a fost rostit cu prilejul Zilei Justiției, manifestare organizată de CSM în Sala Pașilor Pierduți a Palatului de Justiție.

Consultați sursa informației, comunicatul de presă publicat pe site-ul președinției României (www.presidency.ro).

Mesajul președintelui României transmis de Ziua Justiției was last modified: iulie 6th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter