Memoriul Baroului Cluj privind deductibilitatea concediului de odihnă al avocaților

4 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1487

Despre

  • Deductibilitatea cheltuielilor avocaților
  • Memoriul Baroului Cluj va fi înaintat UNBR
  • Statutul profesiei de avocat
  • Noul Cod fiscal

Clujust.ro informează cu privire la hotărârea Consiliului Baroului Cluj de a înainta un memoriu către UNBR prin care acesta este rugat să solicite autorităților abilitate ca noul Cod fiscal să țină cont de precizările din Statutul profesiei de avocat cu privire la deductibilitaea fiscală a cheltuielilor pentru refacerea capacității de muncă a avocaților, după cum reiese din Hotărârea Baroului Cluj nr. 152/2015.

Potrivit respectivei hotărâri, „se aprobă de principiu înaintarea către Consiliul UNBR a unui memoriu pentru susținerea și efectuarea de demersuri legislative privind dreptul avocatului la refacerea capacității de muncă sub două aspecte:

• al deductibilității fiscale a cheltuielilor pentru refacerea capacității de muncă;

• al deductibilității în sistemul «Casa de Asigurări a Avocaților din România» a cheltuielilor pentru refacerea capacității de muncă”.

Statutul profesiei de avocat prevede la art. 226 alin. (4) următoarele: „cheltuielile cu recuperarea capacității de muncă efectuate de avocat includ, nelimitativ, costurile transportului, cazării, meselor, tratamentului de refacere etc. Toate aceste cheltuieli sunt necesare pentru exercitarea corespunzătoare a profesiei și sunt deductibile în condițiile legii”.

Memoriul privind deductibilitatea concediului avocaților este în curs de redactare, potrivit decanului Baroului Cluj, Mircea Pop.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Refacerea capacității de muncă se referă la concediu. Problema este că deductibilitatea acestor cheltuieli este prevăzută în Legea avocaturii și în Statutul profesiei de avocat, dar nu este recunoscută din punct de vedere fiscal”, a precizat domnul decan.

👍Vezi și: Este sau nu deductibil concediul avocaților? Răspunsul de la ANAF primit de un avocat din Cluj

Consultați sursa informației, site-ul Clujust.ro.

Memoriul Baroului Cluj privind deductibilitatea concediului de odihnă al avocaților was last modified: august 4th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter