[UPDATE: Situația privind înscrierile și plățile] MEAT. Lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

18 ian. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 406
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update: Situația privind înscrierile și plățile

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro), a fost afișată situația privind înscrierile și plățile pentru măsura 1 – microgranturi și măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, la data de 15 ianuarie 2021.

Astfel, MEAT a gestionat schema de ajutor de stat instituită prin O.U.G. nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Suma inițială pentru cele trei măsuri a fost de 1 miliard de euro, iar ulterior aceasta a fost suplimentată, fondul total fiind în momentul de față de 1,5 miliarde de euro.

Situația aplicanților poate fi consultată aici.

Pentru a consulta situația aplicanților și a plăților, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Informații utile

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro), au fost publicate informații utile pentru platforma granturi.imm.gov.ro, sub forma unui Q&A.

Redăm, în continuare, o parte dintre întrebările cuprinse în Q&A:

„− Contul odată creat poate fi folosit la depunerea proiectului la momentul lansării apelului? Sau este nevoie să cream alt cont atunci?

R: Contul creat în etapa de pre-înregistrare rămâne valabil în aplicație.

De unde se descarcă declarația IMM pentru a fi încărcată?

R: Declarația IMM poate fi descărcata de pe site-ul imm.gov.ro link: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/09/24/procedura-de-implementare-a-masurii-microgranturi-acordate-din-fonduri-externe-nerambursabile-modificata-in-urma-observatiilor-primite-in-perioada-de-consultare-pub/  și se va putea descărca și din aplicație.

− Dacă un PFA a primit indemnizația în stare de urgență poate aplica pentru grantul de 2000 euro?

R: Microgranturile se acordă Beneficiarilor care nu depășesc plafonul de 800.000,00 Euro pe Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 aprobat de către Comisia Europeană.”

Pentru a consulta întregul Q&A, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Situația privind înscrierile și plățile

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – MEEMA (www.economie.gov.ro), a fost afișată situația privind înscrierile și plățile pentru măsura 1 – microgranturi și măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, la data de 24 decembrie 2020.

În acest sens, MEEMA a gestionat schema de ajutor de stat instituită prin O.U.G. nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, având un fond total de 1,5 miliarde de euro.

Pentru a consulta situația aplicanților și a plăților, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Suplimentarea sumelor

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – MEEMA (www.economie.gov.ro), au fost demarate demersuri privind suplimentarea sumelor pentru cei care au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru, precum și pentru modificarea condițiilor necesare pentru a redeschide înscrierea pentru măsura 1 – microgranturi.

Astfel, prin acest nou proiect se stabilesc următoarele modificări:

„— pentru menținerea pe piață a întreprinderilor care au fost înființate în cursul anului 2019 și care au o cifră de afaceri anuală mai mică de 5.000 euro, deci care au  în general, o rata mare de eșec în piață și în particular, o mai mare incertitudine de supraviețuire în acest context economic decât întreprinderile care au o activitate mai îndelungată propunem și finanțare acestora prin  modificarea prevederilor de la art. 6 lit. (b).

— luând în considerare numărul mare de solicitări pentru granturi de capital de lucru (22.226) coroborat cu analiza Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri cu privire la necesitatea suplimentării fondurilor pentru sprijinul întreprinderilor propunem modificarea articolului 11 alineatul (4), în sensul că, pentru aplicațiile de finanțare depuse până în data de 28 octombrie 2020, fondurile alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru sunt în valoare de 1.067.095.588 euro, din care 765.000.000 euro fonduri externe nerambursabile și 142.031.250 euro fonduri de la bugetul de stat și coparticipare de 160.064.338 euro de la beneficiari.”

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Prelungire etapă înscriere

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – MEEMA (www.economie.gov.ro), etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” s-a prelungit până la data de 21 octombrie 2020, ora 20:00.

De asemenea, IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile și CMI-urile care doresc să acceseze microgranturile se pot încrie prin completarea Formularului electronic de înscriere disponibil aici.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – MEEMA (www.economie.gov.ro), va fi lansată etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin O.U.G. nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Astfel, înscrierile încep în data de 12 octombrie 2020, de la ora 10:00, iar cei interesați pot completa Formularul electronic de înscriere care va fi disponibil – aici – și va rămâne activ până în data de 16 octombrie 2020ora 20:00.

De asemenea, există posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MEEMA. Dezbatere privind eliminarea barierelor de pe Piața Unică instituite în contextul pandemiei COVID-19

[UPDATE: Situația privind înscrierile și plățile] MEAT. Lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” was last modified: ianuarie 18th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter