[UPDATE: Precizări privind sumele necheltuite] MEAT. Deblocarea măsurilor pentru IMM

3 mart. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 182

Update: Precizări privind sumele necheltuite

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro), beneficiarii primelor două măsuri care au rămas cu sume necheltuite în contul dedicat schemei de ajutor deschis la banca parteneră vor urma următorii pași:

„− După finalizarea raportului de progres, sumele rămase neutilizate vor fi plătite de către beneficiari, prin ordin de plată, din contul personal dedicat măsurii în contul Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care aparține beneficiarul. Lista conturilor aferente AIMMAIPE de care aparțin beneficiarii se regăsește pe site-ul www.imm.gov.ro, pentru fiecare dintre cele două măsuri de sprijin.

− Banca parteneră poate informa suplimentar beneficiarul asupra coordonatelor conturilor AIMMAIPE în care urmează a fi virate sumele rămase necheltuite. Pentru a nu exista situații în care beneficiarii virează în alt cont sumele rămase necheltuite, după identificarea contului aferent AIMMAIPE de care aparțin pe lista postată mai jos, pe site-ul www.imm.gov.ro, rugăm beneficiarii să confirme contul cu instituția de credit parteneră.

− După efectuarea plății sumei neutilizate și în momentul în care va fi operaționalizat modulul informatic, beneficiarii vor încărca în aplicație ordinul de plată.

− Ultimul pas este acela de închidere a contului dedicat, în funcție de procedura internă a băncii partenere.”

De asemenea, modulul prin care vor putea fi încărcate OP-urile în platformă va fi gata până la jumătatea lunii martie.

Pentru a consulta comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Informații utile granturi IMM

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro), a fost publicat un Q&A care conține informații utile cu privire la granturile pentru IMM-uri.

Redăm, în continuare, câteva dintre întrebările cuprinse în Q&A:

1. Se pot plăti datorii la bugetul de stat din banii de granturi?

R: Da, din banii de grant se pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit. În privința contribuțiilor datorate pentru PFA, sunt eligibile cele în numele PFA, pe CNP. Nu sunt eligibile taxele și impozitele la bugetul local și amenzile de orice fel.

2. Este eligibilă cheltuiala cu chiria?

R: Cheltuiala cu chiria este eligibilă a baza contractului încheiat pentru sediul social sau punctul de lucru în care se desfășoară activitatea pentru care s-a solicitat finanțarea.

3. Achiziția de softuri, licențe sau aplicații este eligibilă?

R: Da, este eligibilă și se încadrează la datorii curente și restante către furnizori, sau achiziția de echipamente sau tehnologii necesare desfășurării activității.

4. Sunt eligibile cheltuielile cu serviciile contabile?

R: Da, sunt eligibile și încadrate drept datorii curente și restante către furnizori necesare desfășurării activității.”

Pentru a consulta Q&A-ul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – MEAT (www.economie.gov.ro), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au anunțat deblocarea celor trei măsuri de finanțare pentru antreprenori, lansate în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, această soluție asigură resursele necesare pentru a acoperi în întregime bugetul celor trei măsuri de sprijin pentru antreprenori, inclusiv măsura 3. Cele trei măsuri de finanțare au ca scop sprijinirea mediului de afaceri, care este extrem de afectat de pandemia COVID-19 și de efectele acesteia asupra activității comerciale.

De asemenea, în urma întrevederii cu Comisia Europeană pentru notificarea schemelor de ajutor de stat, se așteaptă acceptul pentru aceste măsuri în săptămâna 22-26 ianuarie a. c., urmând ca bugetul să fie adoptat de către Parlament, cu noile modificări.

Totodată, în cadrul ministerului Economiei și a agențiilor din subordine, ritmul de procesare al cererilor a crescut considerabil, la aproape 845 de dosare/zi, iar, odată cu noul buget, banii vor intra în conturile aplicanților admiși într-un timp mult mai redus.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Situația privind înscrierile și plățile] MEAT. Lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

[UPDATE: Precizări privind sumele necheltuite] MEAT. Deblocarea măsurilor pentru IMM was last modified: martie 3rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter