MDRAP. Proiect în dezbatere publică: O.U.G. privind Codul administrativ al României

31 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1098

Potrivit site-ului oficial (www.mdrap.ro), la data de 30 mai 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a pus în dezbatere Proiectul de O.U.G. privind Codul administrativ al României.

Potrivit notei de fundamentare, Codul administrativ al României reprezintă prima intervenție normativă amplă din procesul de implementare a Strategiilor naționale care stabilesc cadrul general de răspuns la obiectivele generale, asumate și prin Acordul de parteneriat 2014-2020, privind adaptarea structurii și mandatelor administrației publice centrale și locale la nevoile cetățenilor, asigurarea cadrului optim pentru repartizarea competențelor între administrația publică centrală și cea locală, adaptarea sistemului de resurse umane la exigențele unei administrații moderne, debirocratizarea și simplificarea la nivelul administrației publice, consolidarea capacității administrației publice de a asigura calitatea și accesul la serviciile publice.

Se mai prevede faptul că acest cod are menirea de a reprezenta legea de bază a administrației publice și urmărește să asigure cadrul juridic necesar asigurării stabilității și eficienței autorităților atât la nivel central cât și la nivel local.

Astfel, domeniile care fac obiectul de reglementare al proiectului Codului administrativ sunt:

A. Administrația publică centrală;

B. Administrația publică locală;

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

C. Prefectul, instituția prefectului și serviciile publice deconcentrate;

D. Exercitarea dreptului de proprietate publică și privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale;

E. Statutul funcționarilor publici, prevederi aplicabile personalului contractual din administrația publică și evidența personalului plătit din fonduri publice;

F. Răspunderea administrativă;

G. Serviciile publice;

Suplimentar acestor domenii, Codul administrativ cuprinde o Parte – Dispoziții Generale în cadrul căreia sunt reglementate principiile generale aplicabile administrației publice.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați următoarele linkuri:

Proiectul de O.U.G. privind Codul administrativ al României;

Nota de fundamentare

Anexa 1 

Anexa 2

Anexa 3

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Anexa 4

Sursa informației

MDRAP. Proiect în dezbatere publică: O.U.G. privind Codul administrativ al României was last modified: mai 31st, 2019 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter