Măsuri privind sistemul de învăţământ în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României (OMECMS nr. 4266/840/2020)

20 mai 2020
Vizualizari: 1050

Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar
Ordinul ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății nr. 4266/840/2020 pentru punerea în aplicare a măsurilor privind sistemul de învățământ în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României

 

 

(M. Of. nr. 417 din 19 mai 2020)

 

Se pun în aplicare măsurile privind sistemul de învățământ în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României.

 

În M. Of. nr. 417 din 19 mai 2020 a fost publicat Ordinul ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății nr. 4266/840/2020 pentru punerea în aplicare a măsurilor privind sistemul de învățământ în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României.

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile Ordinului nr. 4266/840/2020.

Art. 1

„Se menține măsura suspendării cursurilor din toate unitățile și instituțiile de învățământ până la finalul anului școlar/universitar 2019-2020, pe durata stării de alertă, în conformitate cu prevederile art. 38 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”

Art. 2

„Prin excepție de la dispozițiile art. 1, activitățile de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale, care presupun interacțiunea «față în față», în perioada 2 iunie – 12 iunie 2020, precum și activitățile ce constau în susținerea examenelor naționale se desfășoară în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății.”

Art. 3

„Prin excepție de la dispozițiile art. 1, instituțiile de învățământ pot să stabilească, în funcție de specificul fiecăreia și cu asigurarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfășurarea anumitor categorii de activități care presupun interacțiunea «față în față» și care nu pot fi derulate în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ, după cum urmează:

a) activități pentru încheierea situației școlare aferente;

b) activități de pregătire/susținere a examenelor de admitere pentru ciclurile de licență, respectiv masterat;

c) activități necesare în vederea pregătirii/susținerii examenelor de finalizare a studiilor pentru ciclurile de licență, respectiv masterat;

d) activitățile necesare finalizării cursurilor de perfecționare/postuniversitare;

e) alte activități stabilite în baza principiului autonomiei universitare, cu asumarea răspunderii publice.”

Art. 4

„Prevederile prezentului ordin se duc la îndeplinire de către Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, direcțiile de sănătate publică, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile/instituțiile de învățământ.”

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Art. 5

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Notă! În M. Of. nr. 417 din 19 mai 2020 a fost publicat și Ordinul ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății nr. 4267/841/2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării.

Măsuri privind sistemul de învățământ în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României (OMECMS nr. 4266/840/2020) was last modified: mai 20th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.