Marș al tăcerii [Galerie foto și scrisoarea deschisă] Marșul tăcerii organizat de Baroul Cluj

1988       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Galerie foto și scrisoarea deschisă] Marșul tăcerii organizat de Baroul Cluj 📅 30 mai 2016 Cluj-Napoca [Galerie foto și scrisoarea deschisă] Marșul tăcerii organizat de Baroul Cluj

Data 30 mai 2016
Locația În fața Curții de Apel Cluj (Piața Ștefan cel Mare, nr. 1), respectiv în fața Tribunalului Cluj (Calea Dorobanților, nr. 2-4)
Speakeri Nimeni

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Clujust.ro a relatat asupra marșului tăcerii organizat de Baroul Cluj în data de 30 mai.

Avocații clujeni au îndurat arșița de afară și au mărșăluit în robele negre pe trotuarul de lângă Palatul de Justiție, în semn de protest față de afirmațiile ministrului Raluca Prună vizavi de proiectul de modificare a legii avocaturii, cum să ar oferi „imunitate absolută” avocaților.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni
Galerie foto

Scrisoarea deschisă a Baroului Cluj

Pentru mai multe informați accesați sursa informației, Clujust.ro.


Baroul Cluj va organiza pe data de 30 mai un marș al tăcerii, ca urmare a informațiilor eronate, apărute în spațiul public, în legătură cu proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, anunță UNBR.

În ședința din 19 mai 2016, Consiliul Baroului Cluj a dezbătut problemele legate de ofensiva mediatică declanșată de afirmațiile făcute în spațiul public de către Ministrul Justiției față de proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995, referitoare la așa numita „imunitate absolută” a avocaților, precum și la calificarea dispozițiilor prevăzute în proiect drept „o ofensivă care aduce aminte de o restaurație”.

Luând în considerare:

– Faptul că a lipsit discursul rațional și argumentat pe un articol de lege și riscul ca aceste afirmații să aibă un efect manipulatoriu, cu grave consecințe asupra funcției apărării;

– Rolul incontestabil al avocatului în înfăptuirea justiției și asigurarea efectivă a dreptului constituțional la apărare, cu respectarea principiilor de bază ale profesiei: libertatea, independența și păstrarea secretului profesional,

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Baroul Cluj va organiza în data de 30 mai 2016, între orele 12:00-12:30 o manifestare publică pașnică intitulată „MARȘUL TĂCERII” la care sunt invitați membrii Baroului Cluj care doresc să își manifeste solidaritatea față de acest demers, îmbrăcați în robe. Manifestația se va desfășura pe spațiul public (trotuarul) din fața Curții de Apel Cluj (Piața Ștefan cel Mare, nr. 1), respectiv în fața Tribunalului Cluj (Calea Dorobanților, nr. 2-4), cu declararea prealabilă a acesteia în condițiile legii (art. 1 al. 2, art. 6, 7  din Legea nr. 60/23.09.1991 republicată).

Manifestația a fost aprobată prin răspunsul nr. 226416/24.05.2016 al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Serviciul Evenimente Publice.

Sursa informației

👍Vezi și: Gheorghe Florea: Este cert că UNBR nu militează pentru „privilegii legale” pentru avocați!

👍Vezi și: Reacția UNBR la sintagma «super-imunitatea avocatului» apărută în spațiul public în contextul proiectului de modificare a Legii nr. 51/1995

[Galerie foto și scrisoarea deschisă] Marșul tăcerii organizat de Baroul Cluj was last modified: mai 31st, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter