MAPN. Proiect în dezbatere publică: Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României

18 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 262

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.dlaj.mapn.ro), Ministerul Apărării Naționale lansează dezbaterea publică privitoarea la adoptarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României.

Prin acest proiect de lege se aduc modificări ale prevederilor actuale ale Legii nr. 291/2007 cu privire la:

Conferintele Video Universul Juridic

– extinderea atribuțiilor Comisiei, astfel încât aceasta să gestioneze și coordonarea problematicii relației dintre autoritățile publice și Comandamentele Aliate înființate pe teritoriul României;

– stabilirea, în sarcina Direcției generale juridice din Ministerul Apărării Naționale, a responsabilităților aferente soluționării pe cale amiabilă a daunelor cauzate de forțele Statelor Unite ale Americii.

Totodată. se preconizează schimbări și în ceea ce privește emiterea unor acte normative ulterioare, de nivel inferio. Prin intermediul acestora se intenționeaxă reglementarea umiătoarelor aspecte:

– crearea unor soluții legislative care să detalieze modul de organizare și funcționare a grupului pentru daune, procedura de soluționare a cererii de despăgubire, modelul cererii de despăgubire, modelul actului de constatare și lista cu documentele minime care însoțesc cererea;

– stabilirea procedurii de plată a despăgubirii și de recuperare a costurilor suportate de către Ministerul Apărării Naționale.

Pentru mai multe informații, accesați documentul atașat în continuare:

 

Sursa informației

MAPN. Proiect în dezbatere publică: Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României was last modified: iunie 18th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter